GOD: Roger Federer i aksjon i Paris.Foto: SCANPIX/EPA/HORACIO VILLALOBOS
GOD: Roger Federer i aksjon i Paris.Foto: SCANPIX/EPA/HORACIO VILLALOBOSVis mer

Federer tok sin seier nummer 800 i Paris

Som nummer sju gjennom tidene.

Roger Federer innkasserte sin 800. seier på ATP-touren ved å slå useedede Juan Mónaco 6-3, 7-5 i kvartfinalen i Paris Masters i tennis fredag.

Sveitseren som tok sin 68. tittel på hjemmebane forrige helg har tatt både sin første og siste seier på ATP-touren i Frankrike. Den aller første kom mot franske Guillaume Raoux i 1998.

Federer tok seg av Mónaco på under 90 minutter fredag. Han er den sjuende tennisspilleren som passerer 800 seirer. De siste 62 er kommet mot motstandere rangert under topp 20 i verden.

- Det er bare nok en seier, men en spesiell en, siden 800 definitivt er et høyt tall. Det er flott. Jeg har spilt mye tennis, men der er mange andre som har spilt mer tennis en jeg har gjort, sa Federer etter at semifinaleplass var sikret.

Favoritt og verdensener Novak Djokovic måtte trekke seg fra kvartfinalen på grunn av en skulderskade. Dermed fikk Jo-Wilfried Tsonga gratisbillett til semifinalen på hjemmebane.

En annen favoritt, Andy Murray, gikk på et forsmedelig tap for tsjekkiske Tomas Berdych etter å ha vunnet det første settet. Skotten misset flere matchballer før kampen endte 4-6, 7-6 (7-5), 6-4 i Berdychs favør. Den siste semifinaleplassen knep amerikanske John Isner, som slo 4.-seedede David Ferrer fra Spania 6-3, 3-6, 6-3.

(NTB)