Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Federer trakk seg fra drømmefinale grunnet ryggskade

Novak Djokovic vant på walkover.

RYGGSKADE: Sveitsiske Roger Federer vant den dramatiske semifinalen mot landsmann Stanislas Wawrinka i går. Han var dermed klar for finale mot verdensener Novak Djokovic. Den finalen får han ikke spilt, på grunn av ryggproblemer. Foto: REUTERS/Toby Melville.
RYGGSKADE: Sveitsiske Roger Federer vant den dramatiske semifinalen mot landsmann Stanislas Wawrinka i går. Han var dermed klar for finale mot verdensener Novak Djokovic. Den finalen får han ikke spilt, på grunn av ryggproblemer. Foto: REUTERS/Toby Melville. Vis mer

Uten å spille gikk Novak Djokovic søndag til topps i ATPs verdenstourfinale i tennis for tredje år på rad. Ryggsmerter stoppet Roger Federer.

Den serbiske verdenseneren fikk seieren på walkover en halvtime før finalen skulle ha startet i London.

Federer ble tvunget til å trekke seg på grunn av ryggproblemer. Sveitseren pådro seg skaden under lørdagens tøffe semifinale mot landsmannen Stanislas Wawrinka. 33-åringen måtte bruke nesten tre timer og tre sett på å ta seg videre.

- Dessverre er jeg ikke i form til å spille. Jeg skulle selvsagt sett at tilstanden var en annen. Du bruker hele året til å bli klar til verdenstourfinalen, og jeg ønsket ikke en slik slutt, sa Federer.

- Jeg beklager, men jeg prøvde alt i både går og i dag. Det gikk i smertestillende og hvile helt til det nærmet seg kampstart, men jeg kan ikke konkurrere med Novak slik jeg har det nå. I en finale og i min alder vil det utgjøre en for stor risiko, la han til.

VANT PÅ WALKOVER: Verdensener Novak Djokovic poserer med trofeet etter å ha vunnet finalen på walkover. Foto:EPA/ANDY RAIN.
VANT PÅ WALKOVER: Verdensener Novak Djokovic poserer med trofeet etter å ha vunnet finalen på walkover. Foto:EPA/ANDY RAIN. Vis mer

For bare tredje gang i karrieren måtte Federer gi en motstanderen seier på walkover. Skaden skaper tvil om at kan spille Davis Cup-finalen for Sveits mot Frankrike. Finaleserien starter i Lille fredag.

Sjelden hattrick Djokovics trippel i verdenstourfinalen er den første siden Ivan Lendl klarte det på 1980-tallet. Serberen skulle helst sett at triumfen kom på en annen måte.

- Jeg er sikker på at han (Federer) hadde spilt om det hadde vært mulig. Jeg ønsker ham god bedring. Han har han viktig uke foran seg, sa han.

Djokovic vant tidligere i år Grand Slam-turneringene Roland-Garros og Wimbledon.

Nyheten om at finalen var avblåst, kom da tennisfans var på vei til å fylle innendørsarenaen med en kapasitet på 17.500 sitteplasser. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling