Federer trakk seg fra drømmefinale grunnet ryggskade

Novak Djokovic vant på walkover.

RYGGSKADE: Sveitsiske Roger Federer vant den dramatiske semifinalen mot landsmann Stanislas Wawrinka i går. Han var dermed klar for finale mot verdensener Novak Djokovic. Den finalen får han ikke spilt, på grunn av ryggproblemer. Foto: REUTERS/Toby Melville.
RYGGSKADE: Sveitsiske Roger Federer vant den dramatiske semifinalen mot landsmann Stanislas Wawrinka i går. Han var dermed klar for finale mot verdensener Novak Djokovic. Den finalen får han ikke spilt, på grunn av ryggproblemer. Foto: REUTERS/Toby Melville. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uten å spille gikk Novak Djokovic søndag til topps i ATPs verdenstourfinale i tennis for tredje år på rad. Ryggsmerter stoppet Roger Federer.

Den serbiske verdenseneren fikk seieren på walkover en halvtime før finalen skulle ha startet i London.

Federer ble tvunget til å trekke seg på grunn av ryggproblemer. Sveitseren pådro seg skaden under lørdagens tøffe semifinale mot landsmannen Stanislas Wawrinka. 33-åringen måtte bruke nesten tre timer og tre sett på å ta seg videre.

- Dessverre er jeg ikke i form til å spille. Jeg skulle selvsagt sett at tilstanden var en annen. Du bruker hele året til å bli klar til verdenstourfinalen, og jeg ønsket ikke en slik slutt, sa Federer.

- Jeg beklager, men jeg prøvde alt i både går og i dag. Det gikk i smertestillende og hvile helt til det nærmet seg kampstart, men jeg kan ikke konkurrere med Novak slik jeg har det nå. I en finale og i min alder vil det utgjøre en for stor risiko, la han til.

For bare tredje gang i karrieren måtte Federer gi en motstanderen seier på walkover. Skaden skaper tvil om at kan spille Davis Cup-finalen for Sveits mot Frankrike. Finaleserien starter i Lille fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer