Federer utklasset Hewitt

Enkel US Open-seier i natt.

Sveitseren Roger Federer ble i natt norsk tid den første sveitseren til å vinne US Open i tennis. Etterpå tok han seiersfesten «på sparket».

I finalen slo sveitseren Lleyton Hewitt fra Australia i tre strake sett (6-0, 7-6 (7-3), 6-0). Det er ikke ofte en spiller har vunnet en US Open-finale så overbevisende.

- Jeg planla ingen seiersfest på forhånd. Det gjør jeg aldri, for da kan det fort ble feil fokus, sa Federer, som la til at han ikke har noen planer for framtiden etter søndagens seier.

- Nå føler jeg meg temmelig utslitt, så det beste vil nok være å hvile litt. Jeg kommer i alle fall til å ta to uker helt fri. Det er nødvendig for at jeg ikke skal bli syk, sa Federer etter den overbevisende seieren.

Han har vunnet fire Grand Slam-seirer på de seks siste turneringene han har stilt opp i. Seieren søndag gjorde også at sveitseren kan se tilbake på en total inntjening på 12,4 millioner dollar (ca. 85 millioner kroner) siden han ble profesjonell i 1988.

- Akkurat nå lever jeg livet og trives veldig godt. Det er ikke så ille å være verdensener i tennis, og å reise verden rundt og vinne turneringer. Jeg håper jeg kan fortsette med det en stund til, sa Federer etter US Open-seieren.

(NTB-AFP)

<B>SUVEREN:</B> Roger Federer gikk rett på fest i natt, etter seieren i US Open-finalen.