LURING: Roger Federer sleit med skygge mot Nikolaj Davidenko, og utnyttet en lang tissepause for å unngå problemet.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL CROCK
LURING: Roger Federer sleit med skygge mot Nikolaj Davidenko, og utnyttet en lang tissepause for å unngå problemet.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL CROCKVis mer

Federer utnyttet tissepause til å gå videre

Brukte ekstra lang tid for å unngå skygge.

|||

(Dagbladet): Lekende lett var det definitivt ikke da tennisener Roger Federer (28) nedkjempet Nikolaj Davydenko (28) i Australian Open onsdag og tok seg til sin 23. Grand Slam-semifinale på rad.

Etter to tap for russeren fyrte sveitseren av feil på feil i halvannet sett før han bråsnudde trenden, oppsummerer NTB.

Endringen kom da Federer tok en taktisk dopause. Federer var plaget av den skarpe sola, og brukte lang tid på «kontoret» slik at skyggene rakk å flytte seg.

- Jeg bruker aldri toalettpauser, men tenkte jeg kunne gjøre det i dag i håp om at solen ville flytte seg et par centimeter. Det påvirket kanskje ett poeng, og kanskje hjalp det mot slutten, sier han.

I 13 games på rad seiret deretter Federer, og etter to timer og 36 minutter kunne verdenseneren omsider juble for seier 2-6, 6-3, 6-0, 7-5.

- Nå har jeg spilt mot ham mange ganger og vet at han (Davydenko) har sine faser. Da må man være mentalt sterk. Jeg spilte ikke elendig i begynnelsen, men slet med at solen klatret på himmelen og skapte skygger. Det er likt som i regn; man må bare vente det ut, sier Roger Federer.

I semifinalen fredag venter enten serbiske Novak Djokovic eller franske Jo-Wilfried Tsonga. Federer er ute etter sin 16. Grand Slam-triumf og sin fjerde Australian-tittel.

Tapet var det første etter 13 seirer på rad (siden november i fjor) for Davydenko.