Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Federer vant enkelt mot sjanseløs Murray

Viser gammel storhet i Australian Open.

I FORM: Roger Federer er klar for semifinale i Australian Open etter seier mot Andy Murray. Foto:  EPA/MAST IRHAM
I FORM: Roger Federer er klar for semifinale i Australian Open etter seier mot Andy Murray. Foto: EPA/MAST IRHAM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveitseren Roger Federer begynner å vise gammel storhet og knuste Andy Murrays drøm om videre avansement i Australian Open.

Fjerdeseedede Murray ble slått med 6-3, 6-4, 6-7 (6-8) og 6-3. Skotten øynet nytt håp da han reddet seg unna to matchballer i tiebreak i det tredje settet, men sveitseren med 17 Grand Slam-titler på merittlista vant det neste settet og kampen greit.

- Andy holdt ballen i spill og satte meg under press. Jeg skulle gjerne ha avgjort i tre sett, men alt i alt er jeg glad for at jeg greide det på fire, sa Federer.

- Jeg er glad for at de fire siste månedene med hardt arbeide begynner å betale seg. Jeg er mye lenger framme enn jeg var for ett år siden.

Tøft for Nadal I semifinalen fredag møter sjetteseedede Federer spanske Rafael Nadal. Den toppseedede spanjolen måtte slite for semifinaleplassen i Australian Open. Bulgarske Grigor Dimitrov ble en overraskende tøff motstander.

Det var første gang Nadal avga et sett i årets turnering i Melbourne, men han reiste seg fra 3-6 til 7-6 (7-3), 7-6 (9-7) og 6-2. Dermed fortsetter spanjolen sin jakt på å vinne Australian Open for annen gang.

Dimitrov, som er kjent for sin gode serve, er rangert som nummer 22 i årets turnering. Han ga storfavoritt Nadal en tankevekker i åpningssettet. Og deretter måtte toppseedede Nadal virkelig slite for poengene.

Den spanske grusspesialisten vant Australian Open i 2009, men tennisturneringen i Melbourne har ofte budt på skuffelser for stjernen med 13 Grand Slam-titler.

Hevet seg Nadal hevet seg etter et svakt første sett. Han vant de viktigste og avgjørende ballene i de to påfølgende settene, men klarte først å avgjøre etter tiebreak.

I det fjerde settet var Dimitrovs energi brukt opp, og to servebrudd ga Nadal seieren 6-2 etter en tre og halv time lang duell.

- Jeg var heldig, sa Nadal. Han kjempet ikke bare mot Dimitrov, men også mot store blemmer i hendene.

I den første semifinalen, som spilles torsdag, møtes tsjekkeren Tomas Berdych og sveitseren Stanislas Wawrinka.

Utslåtte Novak Djokovics trener Boris Becker utroper Federer til favoritt.

- Jeg forstår ikke hvordan det er mulig å vinne med blemmene Nadal sliter med, og jeg tror ikke spillerne i den andre semifinalen er gode nok. Federer blir mester, sa han onsdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!