Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Federer vant foran sin nye, svenske drømmetrener

- Å ha ham i hjørnet mitt føles svært spesielt.

INSPIRERT: Roger Federer går løs på det nye tennisåret med en av sine gamle helter i trenerteamet. Foto: Eugene Hoshiko, AP / NTB Scanpix
INSPIRERT: Roger Federer går løs på det nye tennisåret med en av sine gamle helter i trenerteamet. Foto: Eugene Hoshiko, AP / NTB Scanpix Vis mer

Roger Federer er glad han har fått svenske Stefan Edberg som ny trener. I Australian Open-starten tok sveitseren seg lett videre tirsdag.

Etter en skuffende fjorårssesong skilte Federer lag med sin mangeårige trener Paul Annacone. Han hentet inn den tidligere stjernespilleren Edberg og håper trenerbyttet vil hjelpe ham med å vinne nye Grand Slam-titler.

- Det er veldig morsomt å spille foran ham, og det er en drøm som er gått i oppfyllelse for meg. Jeg pleide å se på kampene hans og bli inspirert til å spille denne flotte sporten. Å ha ham i hjørnet mitt i denne turneringen og gjennom hele året føles svært spesielt, og jeg er takknemlig, sa Federer.

I tirsdagens 1.-rundekamp i Australian Open vant Federer 6-4, 6-4, 6-2 over australske James Duckworth.

- Jeg er fornøyd med hvordan jeg føler meg akkurat nå, sa Federer.

Han jakter sin 18. Grand Slam-tittel. Fire ganger tidligere er han gått til topps i i Melbourne. Edberg vant seks majortitler.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media