MESTER: Sveitsiske Roger Federer løfter trofeet i Paris.Foto: SCANPIX/AP/Lionel Cironneau
MESTER: Sveitsiske Roger Federer løfter trofeet i Paris.Foto: SCANPIX/AP/Lionel CironneauVis mer

Federer vant sin første Paris Masters

Sin attende totalt.

Sveitsiske Roger Federer tok sin 18. Master-tittel da han slo hjemmefavoritt Jo-Wilfried Tsonga 6-1, 7-6 i finalen i Paris søndag.

Med seieren viste Federer at han har funnet formen før det sesongavsluttende ATP-mesterskapet i London. Med sin 18. triumf i en Masters-turnering ligger 30-åringen nå bare én tittel bak rekordinnehaver og erkerival Rafael Nadal.

Federer er bare den andre spilleren som har vunnet både Paris Masters og Roland Garros-turneringen i den franske hovedstaden. I søndagens finale viste Roger Federer spill av godt gammelt merke og gjorde publikum stumme av beundring ved flere anledninger.

- Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen min i dag. Jeg er overrasket over hvor godt jeg spilte, sa sveitseren, før han la til:

- Jeg synes ikke Jo spilte en dårlig kamp. Det er godt å fullføre turneringen så solid som dette.

Franske Tsonga var naturlig nok ikke like tilfreds med hva han fikk vist foran hjemmepublikummet. - Jeg er litt skuffet over at jeg ikke klarte å spille bedre. Han var bedre enn meg i dag, og var rett og slett for rask, sa Tsonga.

Federer har nå vunnet 69 av sine 99 finaler på ATP-touren. Han står også med tolv strake seirer etter turneringstriumfen i Basel i forrige uke og to seirer i Davis Cup i september. Dersom Federer hadde tapt søndagens finale ville han for første gang siden 2001 blitt stående uten både Grand Slam- og Masters-titler i løpet av et år.

Neste søndag starter ATP-mesterskapet i London der Federer og Tsonga deltar sammen med de seks øvrige spillerne på toppen av ATP-rankingen.

(NTB)