Federer viste ingen nåde mot landsmann

Enkelt til sin åttende strake semifinale.

INGEN KJÆRE MOR: Stanislas Wawrinka fikk ikke utnyttet sitt gode forhold til Roger Federer i kvartfinalen i Australian Open.Foto: SCANPIX/AFP/DANIEL MUNOZ
INGEN KJÆRE MOR: Stanislas Wawrinka fikk ikke utnyttet sitt gode forhold til Roger Federer i kvartfinalen i Australian Open.Foto: SCANPIX/AFP/DANIEL MUNOZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Roger Federer er klar for sin åttende strake semifinale i Australian Open etter at landsmannen Stanislas Wawrinka ble slått tirsdag.

Federer vant enkelt 6-1, 6-3, 6-3 mot Wawrinka. Kampen varte kun 1 time og 47 minutter.

- Jeg foretrekker å spille aggressivt. Tidligere har jeg spilt litt passivt i kritiske øyeblikk i stedet for å presse motstanderen. Noen ganger blir man litt for komfortabel når man har hatt mye suksess, sa Federer etter mandagens seier.

Den tidligere verdenseneren har vunnet 15 kamper på rad i Melbourne og satser på å forsvare fjorårsseieren. 29-åringen har gått til topps i Australian Open fire ganger, og totalt har han vunnet 16 Grand Slam-titler i karrieren.

Partnere Federer og Wawrinka tok OL-gull i double i Beijing i 2008.

For første gang møttes to sveitsere i en kvartfinale i en Grand Slam-turnering.

- Jeg trengte en god prestasjon. Jeg har spilt mot Stan mange ganger på trening og i kamper, og vi har ingen hemmeligheter der ute, sa Federer.

I semifinalen venter Novak Djokovic eller Tomas Berdych.

Wozniacki kjempet seg til seier Caroline Wozniacki lå under mot Francesca Schiavone, men kjempet seg tilbake i kampen og tok seg til semifinale i Australian Open tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer