Federer viste ingen nåde mot landsmann

Enkelt til sin åttende strake semifinale.

INGEN KJÆRE MOR: Stanislas Wawrinka fikk ikke utnyttet sitt gode forhold til Roger Federer i kvartfinalen i Australian Open.Foto: SCANPIX/AFP/DANIEL MUNOZ
INGEN KJÆRE MOR: Stanislas Wawrinka fikk ikke utnyttet sitt gode forhold til Roger Federer i kvartfinalen i Australian Open.Foto: SCANPIX/AFP/DANIEL MUNOZVis mer

Roger Federer er klar for sin åttende strake semifinale i Australian Open etter at landsmannen Stanislas Wawrinka ble slått tirsdag.

Federer vant enkelt 6-1, 6-3, 6-3 mot Wawrinka. Kampen varte kun 1 time og 47 minutter.

- Jeg foretrekker å spille aggressivt. Tidligere har jeg spilt litt passivt i kritiske øyeblikk i stedet for å presse motstanderen. Noen ganger blir man litt for komfortabel når man har hatt mye suksess, sa Federer etter mandagens seier.

Den tidligere verdenseneren har vunnet 15 kamper på rad i Melbourne og satser på å forsvare fjorårsseieren. 29-åringen har gått til topps i Australian Open fire ganger, og totalt har han vunnet 16 Grand Slam-titler i karrieren.

Partnere
Federer og Wawrinka tok OL-gull i double i Beijing i 2008.

For første gang møttes to sveitsere i en kvartfinale i en Grand Slam-turnering.

- Jeg trengte en god prestasjon. Jeg har spilt mot Stan mange ganger på trening og i kamper, og vi har ingen hemmeligheter der ute, sa Federer.

I semifinalen venter Novak Djokovic eller Tomas Berdych.

Wozniacki kjempet seg til seier
Caroline Wozniacki lå under mot Francesca Schiavone, men kjempet seg tilbake i kampen og tok seg til semifinale i Australian Open tirsdag.

Den danske tennisyndlingen tapte første sett (3-6) og lå under 1-3 i det andre, men klarte å snu kampen. Hun vant både andre og tredje sett 6-3.

Schiavone gjorde alt hun kunne i tredje sett, men så ut til å merke kjøret etter søndagens maratonkamp mot Svetlana Kuznetsova, som varte i fire timer og 44 minutter. Det er den lengste kampen i Grand Slam-historien for kvinner.

Verdensener Wozniacki møter kinesiske Li Na i semifinalen.

(NTB)