Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fedotkina-utstengelse anket

BERLIN (NTB-AP): Det russiske skøyteforbundet har anket det internasjonale skøyteforbundets (ISU) utspill om å utestenge skøyteløperen Svetlana Fedotkina for livstid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sølvmedaljevinneren fra Lillehammer-OL i 1994 vil etter alt å dømme bli utestengt for livstid på grunn av gjentatte brudd på dopingsbestemmelsene.

- Det er ennå ikke fattet noe endelig vedtak om å utestenge henne på livstid fra idretten. Vi har gjort det vi kan for å unngå at det skjer ved å anke utspillet fra ISU, sier den russiske skøytepresidenten Vladimir Komarov.

Fedotkina testet positivt på anabole sterioder for snart to år siden. Hun ble da utestengt til 6. januar neste år. I november i år slo dopingjegerne til på nytt under trening i Calgary. Fedotkina nektet å la seg dopingteste fordi hun angivelig bare var der i forbindelse med et privat besøk.

Det russiske skøyteforbundet fikk beskjeden om Fedotkinas skjebne forrige torsdag, hvorpå de fikk to uker på seg til å anke avgjørelsen.

- Jeg kan på ingen måte se at det vil endre på omstendighetene rundt saken, sa visepresidenten i ISU, Gerd Zimmermann, tidligere i uken.

Svetlana Fedotkina vant sølvmedaljen på 1500 meter bak østerrikske Emese Hunyady under OL i Vikingskipet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!