- Fei for egen dør, Per Mathias

Aafk-sjef Henrik Hoff irritert på kunstgresskritikken.

(Dagbladet): Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo la bredsida til da han ble bedt om en forklaring på de mange feilpasningene på Color Line Stadion i går kveld. Høgmo mener nemlig at det er underlaget og ikke spillerne det er noe galt med.

- Dette kunstgresset her i Ålesund holder ikke mål. Det er et gammelt kunstgress som gir et vanvittig glatt underlag. Denne type gamle kunstgress må byttes ut med nye, sa Høgmo.

- Debatten om kvaliteten på spillerflaten, det vi spiller på, er den viktigste av alle. Skal vi levere kvalitet på fotballproduktet må matta vi spiller på være langt bedre, sier Høgmo.

Irriterer
Den debatten, slik Høgmo lanserer den, irriterer Aalesund-direktør Henrik Hoff.

- Problemet er at enkelte trenere skal skylde på alle andre ting når laget deres ikke presterer slik de ønsker det. Jeg syns det er merkverdig at trenere ikke skylder på banen når de spiller på en gressmatte som det ikke er mulig å spille fotball på, sier Hoff til Dagbladet.

For fakta om kunstgressbanene i de øverste divisjonene i Norge er at de er godkjent i henhold til Fifa-kravene. Og selv om Aalesunds kunstgress er fem år gammelt, er det godkjent for spill til oktober.

Kunstgressbanene må fornye godkjenningen hvert eneste år.

Bedre enn naturgress
- Vi har alt vårt på det tørre, og jeg tør påstå at Color Line Stadion er et mye bedre underlag å spille på enn de aller fleste stadionene i Norge som har naturgress, sier Hoff.

- Men når det er sagt er vi fullstendig klar over at vårt kunstgress begynner å bli slitt. Derfor skal vi også skifte det ut i mai.

- Jeg syns Per-Mathias skal feie for egen dør først. Hvis han ser seg tilbake et par år så husker han kanskje at Tromsø hadde det dårligste kunstgresset som har vært vist fram i Tippeligaen noen gang.