TOMÅLSSCORER: Kristiansunds Benjamin Stokke jubler etter å ha satt sitt første av to mål for kvelden..
Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
TOMÅLSSCORER: Kristiansunds Benjamin Stokke jubler etter å ha satt sitt første av to mål for kvelden.. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpixVis mer

Eliteserien

Feide over Tromsø

Benjamin Stokke var kampens store spiller da Kristiansund tok en viktig seier i bunnstriden.

  • Kristiansund BK - Tromsø IL 4-0 (3-0)

(Dagbladet): I en svært avgjørende kamp i bunnstriden i Eliteserien var det egentlig aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende. Allerede etter åtte minutter var hjemmelaget i føringen.

Et flott frispark fra Christoffer Aasbak landet på hodet til Benjamin Stokke som kontant ekspederte ballen i mål.

- Det er disse kampene her som betyr noe og vi har slitt i de før i år. Derfor var det ekstra godt å lykkes, sa en godt fornøyd Benjamin Stokke.

Enveiskjøring

Hjemmelaget slapp ikke opp på gasspedalen i løpet av den første omgangen og kontrollerte begivenhetene på Kristiansund stadion.

Da 2-0-målet kom var det fortjent. Hjemmelaget rullet opp på venstresiden. Etterhvert endte ballen opp hos Stokke som initierte til veggspill med Mendy. I stedet vendte KBK-spissen elegant og fyrte ballen i det lengste hjørnet.

AVSLUTTER: Jean Alassane Mendy feier inn 2-0-målet for KBK.
Foto: Anders Tøsse / NTB Scanpix
AVSLUTTER: Jean Alassane Mendy feier inn 2-0-målet for KBK. Foto: Anders Tøsse / NTB Scanpix Vis mer

Rett før pause var Stokke frempå igjen. På nytt var Aasbak nest sist på ballen og Stokke raget høyest i feltet. Spissen som kom fra Levanger før sesongen har åtte seriemål denne sesongen. Hjemmelaget kunne dermed gå til pause med tre måls ledelse.

- Vi følger planen og klarer å sette sjansene. Vi skal være offensive og følge planen og i dag klarer vi det. Det var veldig viktig og en skikkelig lagseier sa Stokke til Eurosport etter kampen.

- Må få «fingeren ut av ræva»

- Kristiansund er veldig aggressive, det visste vi. De har vært raske ut av startblokkene i så og si alle hjemmekampene, og de treffer, sa Tromsøs Morten Gamst Pedersen da det sto 3-0 til pause.

- Vi må fingeren ut av ræva, og begynne å gjøre vår egen ting, la den frustrerte kapteinen til overfor Eurosports journalist.

Det så likevel ikke ut til å hjelpe, for bare tre minutter ut i andre omgang var det Kristiansund som fortsatte overkjøringen.

Torgil Øwre Gjertsen dro av to motspillere og skjøt lekkert i nedre hjørnet fra distanse.

Heng på lagene foran

Dermed kunne Kristiansund kontrollere inn en svært viktig hjemmeseier, selv om Tromsø fikk et trøstemål gjennom Mikael Norø Ingebrigtsen to minutter på overtid.

Nordmøringene har nå fire poeng ned til Tromsø under streken og heng på Sogndal og Vålerenga foran på tabell.

For Tromsøs del ser tabellen langt verre ut.

- Man får det man fortjener og i dag fortjente Kristiansund seieren, sa TIL-keeper Gudmund Kongshavn.

- Vi må evaluere og analysere og se hva vi må gjøre bedre. Nå trenger vi en god treningsuke og gjøre oss klare til neste kamp.

PROSESS: Simo Valakari var ikke fornøyd med prestasjonen til eget lag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
PROSESS: Simo Valakari var ikke fornøyd med prestasjonen til eget lag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

For Tromsøtrener Simo Valakari var kampen et steg tilbake etter seieren mot Aalesund sist.

- Dette var ikke godt nok, men det er en prosess. Dette var et steg tilbake sammenlignet, med de tre foregående kampene og det skal vi gjøre noe med. Vi kommer til å være bedre igjen neste kamp, sa Valakari til Eurosport.