Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Feide Sveits av isen

OGDEN (Dagbladet): De norske curlinggutta er klare for OL-finale etter en dramatisk avslutning av semifinalen mot Sveits. - Nå gleder vi oss til å møte Canada i finalen, sier lagleder Tore Krogstad til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prøv Dagbladet.nos curlingspill!

Norge lå under med tre poeng foran de to siste omgangene, men reduserte to ganger ved hjelp av sistestein i 9. omgang. Deretter «stjal» Norge ett poeng både i siste ordinære omgang og i ekstraomgangen.

- Gutta avgjorde med kjempespill i de to siste periodene. Å vinne kampen på overtid på denne måten er helt fantastisk. Nå gleder vi oss bare til å møte Canada i finalen. Dette er stort, sier Tore Krogstad, Olympiatoppens ansvarlige for curling.

Nervepress

De fire nordmennene spilte meget godt da nervepresset var som størst, skriver NTB. Trulsen la press på sveitsernes skip Andreas Schwaller, som bommet grovt da han skulle sikre finaleplassen med konkurransens siste stein.

Dermed kunne de norske juble for revansj for tapet mot sveitserne i grunnspillet. Fredag blir det nytt revansjeoppgjør når favoritten Canada er motstander i finalen. Laget til Kevin Martin er nå det eneste Norge ikke har slått i OL-turneringen.

På etterskudd

Norge fikk en svært dårlig start på semifinalen. Norge hadde sistestein i de tre første omgangene, men kom under 0-1 i den andre omgangen og klarte bare å score ett poeng i den tredje.

Da det så som mørkest ut, klarte Norge med meget godt spill å «stjele» ett poeng i den 10. og siste omgangen.

Gullsjanse

Dermed var det klart at det blir norsk curlingmedalje, og gullsjanse mot det canadiske laget som slo Sverige 6- 4 i sin semifinale.

På det norske laget spilte Bent Ånund Ramsfjell, Flemming Davanger, Lars Vågberg og skip Pål Trulsen.

Prøv Dagbladet.nos curlingspill!

KLAR: Skip Pål Trulsen og resten av Norges curlinglag er i finalen.
Hele Norges coronakart