Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Feide vekk problemene

Det første Gunnar Pettersen gjorde da han overtok som landslagssjef i 2001, var å overtale Glenn Solberg (32) til comeback på landslaget og gi ham kapteinsbindet.

Pettersen visste at han måtte ha tilgang til de beste spillerne om han skulle lykkes i å føre Norge opp i verdenseliten. Og kanskje den beste av de alle hadde sagt nei til Norge i fire år. Solberg og Pettersens forgjengere funka dårlig sammen - uten at landslagskaptein i dag ønsker å friske opp i den svarte perioden.

Men at landslaget var et savn legger han ikke skjul på.

-  Jeg savnet miljøet og samlingene. Alle har jo egentlig lyst til å spille på landslaget, sier Glenn Solberg til Dagbladet.

Han hadde nettopp vært med på 12. plassen i Japan-VM i 1997 da han trakk seg. Det forestående Tunisia-VM blir bare veteranens andre mesterskap for Norge. Kanskje også det siste. Åtte år som proff kjennes på kroppen. Derfor er det allerede bestemt at tysklandsproffen og samboer Anette tar med seg Magnus (ett og et halvt år) hjem til Drammen sommeren 2006.

Skal sjarmere

Seiersvant som han er blitt etter flere store triumfer med klubblagene sine ute i Europa, burde Glenn Solberg kanskje snakke om gull og grønne skoger med Norge. Men landslagskapteinen toner ned alt av forventninger.

-  Alt er mulig, men jeg har vært med en stund og er nøktern. Norge er nummer 16 eller noe sånt på rankingen, da kan vi ikke begynne å snakke om å vinne VM. Målet er å gå videre fra gruppespillet og så tenke en kamp av gangen. Men vi har kjempet i tre år for å komme til mesterskap, og vi gleder oss veldig til å spille, sier Solberg.

Håndballgutta har levd i skyggen av jentene helt siden de slo igjennom i 1986. Nå har Solberg &o. en alle tiders mulighet til også å spille seg inn i det norske folks hjerter.

-  Forhåpentligvis kan vi sjarmere TV-publikum med bra håndball. Men jeg synes ikke vi har fått for liten oppmerksomhet i forhold til hva vi har prestert. Pressen skriver stort sett bare om landslagene, og jentene har vært gode i mange år.

-  Omsorgsperson

Landslagssjef Gunnar Pettersen omtaler Solberg som en omsorgsperson, som liker å ta vare på folk rundt seg. At han i tillegg har et håndballhode av de sjeldne gjorde ham til selvskreven kaptein på landslaget.

-  Jeg er stolt over å få være kaptein på et lag hvor man bryr seg så mye om hverandre, og glad for at spillerne har tillit til meg, sier Glenn Solberg.

ORDNET OPP: Da Gunnar Pettersen (foran) ble landslagstrener, var det første han gjorde å få en slutt på Glenn Solbergs landslagspause. I morgen spiller Norge sin første VM-kamp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media