JUBLET: Bulgarske Tsvetana Pironkova. Foto: EPA
JUBLET: Bulgarske Tsvetana Pironkova. Foto: EPAVis mer

Feide Venus av banen - slik jublet hun

- Det er som en drøm, sier den bulgarske jenta.

||| Useedede Tsvetana Pironkova kunne ikke tro det selv etter å ha sendt selveste Venus Williams ut av Wimbledons kvartfinale. Williams, fem ganger Wimbledon-mester og nåværende verdenstoer, var totalt overlegen sin motstander på papiret. Pironkova er den lavest rangerte spilleren som fortsatt er igjen i turneringen (82) og har aldri tidligere kommet seg forbi annen runde. Nå er hun helt framme i semifinale. Hun brøt ut i ellevill jubel etter å ha sikret 6-2, 6-3-seier på gressmatta. — Det er som en drøm, faktisk. Jeg trodde aldri at jeg skulle spille så bra og nå denne delen av turneringen. Jeg er ekstremt glad, sa den bulgarske overraskelsen.

— Spilte bra Pironkova viste ingen respekt for Venus, som for første gang siden 2006 ikke når en Wimbledon-finale. — Jeg synes jeg spilte veldig bra. Hun gjorde det også godt, men jeg hadde en seier over henne fra før og gikk for en til, sa Pironkova. I semifinalen møter hun russiske Vera Zvonareva. 21.-seedede Zvonareva slo belgiske Kim Clijsters med 3-6, 6-4, 6-2 i sin kvartfinale i dag. Det er første gang på seks forsøk at Zvonareva slår Clijsters. For belgieren ble det en trist avslutning på Wimbledon-turneringen, etter at hun har gjort comeback til tennissirkuset. — Jeg er skuffet. Det er ille at jeg ikke klarte å heve meg i de viktige øyeblikkene. Det gjorde hun, sa Clijsters.

Slekten representert Williams-slekten har dominert Wimbledon det siste tiåret, og yngstesøster Serena sørget tirsdag for at familien er representert i semifinale også i år. Hun vant 7-5, 6-3 over den sterke kineseren Li Na. Serena er på jakt etter en fjerde tittel på All England Club og hadde ingen planer om å tape som søsteren. Etter en imponerende seier løftet hun fingeren i været i triumf. I semifinalen får hun på papiret lett motstand. Der venter nemlig tsjekkiske Petra Kvitova, som overlevde fem matchballer mot seg og vant 4-6, 7-6, 8-6 over Kaia Kanepi. Kvitova er rangert som nummer 62 i verden. — Dette er utrolig. Jeg kan ikke tro det. Det er fantastisk for den tsjekkiske republikk, jublet hun.

(NTB)

HYLLET: Tsvetana tar imot hyllesten fra publikum i London. Foto: Reuters
HYLLET: Tsvetana tar imot hyllesten fra publikum i London. Foto: Reuters Vis mer