SPESIELLE DAGER: Kjetil Rekdal rykket ned med Start lørdag kveld. Et døgn seinere fikk han Kniksens hederspris. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
SPESIELLE DAGER: Kjetil Rekdal rykket ned med Start lørdag kveld. Et døgn seinere fikk han Kniksens hederspris. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpixVis mer

Kjetil Rekdal fortsetter i Start

Feier all tvil til side. Nå har Rekdal fokus på opprykk

Kjetil Rekdal skal riste av seg Start-nedturen fortest mulig. Nå starter jobben for opprykk i 2019 og Eliteseriespill i 2020.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): For fotballegenden Kjetil Rekdal (50) ble det ei spesiell helg.

Først rykket han ned med Start. Dagen etter fikk han den gjeveste utmerkelsen du kan få i norsk fotball, Kniksens hederspris.

Det var en rørt, overrasket og ydmyk Rekdal som mottok prisen, men han bedyret at tankene allerede var på vei tilbake til Kristiansand og Start. Der gikk han noen viktige dager i møte.

- Fotballen består av oppturer og nedturer, tøffe tak og hyggelige tak. Du får ikke endret det. Det er ingen som vinner alle kamper. Man må gjøre det maksimale ut av det, det er utfordringa uansett hvor du holder på, sier Rekdal til Dagbladet.

RØRT: Kjetil Rekdal. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
RØRT: Kjetil Rekdal. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

Lengre perspektiv

For alle som skulle være i tvil: Kjetil Rekdal har intensjon om å fortsette i Start også etter nedrykket.

- Det var bestemt da jeg kom. Jeg hadde en trivelig jobb i Eurosport, der jeg trivdes, og skulle jeg slutte i den, var det ikke snakk om et prosjekt på et halvt år. Da måtte jeg ha et lengre perspektiv på det, sier Rekdal.

Rekdal signerte en treårskontrakt med sørlandsklubben.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen skrev etter nedrykket at meget informerte kilder kunne fortelle at John Arne Riise snuser på «Rekas» jobb.

«Når John Arne Riise har startet trenerutdanningen og signalisert at han er på vei tilbake til fotballen, kan alt skje. For Riise kommer jo fra spillindustrien, der Starts eiere har tjent sine penger, og ifølge mine kilder kan han være interessert i en jobb i Kristiansand.»

- John Arne er John Arne. En dag kommer han sikkert fram i lyset som trener han også. Men om det blir i min jobb eller noen andres, får tiden vise, sier Rekdal.

- Blytungt

Rekdal kom til Start i sommer, etter en tung sesongstart for sørlendingene. Målet var å unngå nedrykk.

Og når nedrykket da var et faktum lørdag kveld, innrømmer Rekdal at det var tungt å svelge.

- Vi har levd under et vanvittig press i hele år, og vi visste dette var et mulig utfall. Vi var aldri så langt over at vi var sikre, men heller aldri helt uten sjans til å klare oss. Noen måtte rykke ned, og dessverre var det oss. Vi var akkurat ikke gode nok over tredve serierunder. Men vi må jobbe videre. Skal vi synes synd på oss selv, kommer vi ingen vei, sier Rekdal.

Men likevel ser han at laget har gjort framgang siden i sommer. Det gjør det enda vondere, mener Rekdal.

- Det gjør det enda tøffere å svelge. Akkurat nå var vi ikke et nedrykkslag. Men fakta er at vi er nede. Da er vi beviselig ikke gode nok. Det er klart det er tungt. Det er blytungt. Jeg kan ikke si noe annet enn det, sier Rekdal.

Han fortsetter:

- Fotball er en sport, det må vi ikke glemme. Det er ikke på liv og død. Men så lenge man er i live, kan man komme tilbake, sier han.