Feier kritikerne av banen

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Norge - Tyskland 30-18. Tonje Larsen var kampens beste spiller, Heidi Tjugum var strålende i mål og Kjersti Grini fylte kapteinsrollen med nytt innhold. Men kalasseieren i håndballjentenes åpningskamp i Seksnasjoners var først og fremst trener Marit Breiviks triumf.


HØYT OPPE: målvakt Heidi Tjugum reddet både straffe og langskudd. Etterpå delte hun ut ros til det norske forsvaret, og til kollega Jeanette Mielsen.

- Jeg aldri tenkt på å gi opp noen av mine ideer om spillestilen og bruken av spillere. - Jeg er ganske sta, vet du, sa Marit da vi etter kampen minnet henne om kritikken som håndballekspertene anførte i media.

I løpet av sin tid som landslagssjef har hun ertet på seg mange. Rotasjon av spillere på banen og stadige skifter i kombinsjonene har irritert mange.

De tidligere landslagstrenere Sven-Tore Jacobsen, Frode Kyvåg og Gunnar Pettersen har ofte vært blant de skarpeste kritikere.

Trygg trio

- Det er viktig at alle spillere kan gå ut på banen og være sikre på seg selv. Det blir man ikke av å sitte på benken hele tida, mener Marit Breivik.

Kampen i går viste at Marit også har funnet det faste, trygge punktet som laget kan rotere rundt. Det finnes i trioen Kjersti Grini, Tonje Larsen og Trine Haltvik.

De tre fikk sjansen til å spille sammen fra det 19. minutt, da Trine kom inn for Mette Davidsen. Da sto det 9-8 til Norge og jentene slet både foran og bak.

Men plutselig satt det meste, og da kom også den første vellykkede kontringen.

Den påfølgende 20 minutters perioden før og etter pause vant Norge 12-1!

Hilser på dommere...

- Vi har noen faste grunnprinsipper i bånn, men kjører ellers veldig fritt, forklarer Kjersti Grini det som blir Norges beste våpen framover.

- Det er veldig enkelt å være kaptein på dette laget, konstaterte den nye landslagskapteinen.

Susann Goksør var en glimrende kaptein for sin tid og sitt landslag. Nå er laget mer modent og da er nok Kjerstis tolkning av rollen bedre egnet:

- Alle skal tenke på seg selv, også jeg som kaptein. Det eneste som gjør meg til kaptein er armbindet og det at jeg deler ut vimpelen og hilser på dommere før kampen, sier Kjersti.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 357545024


Varnish cache server