Feige Kjetil Rekdal

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk kunne ikke vinne. Vålerenga ville ikke. Og mye av skylda for det får Kjetil Rekdal. Som var fornøyd med ett poeng.

Petter Belsvik likte dårlig at han endte opp som enslig spiss da Rekdal begynte å plukke offensive spillere av Nadderud, for å erstatte dem med forsvarsspillere da det gjensto ti minutter.

- Vi hadde ikke trengt å gi fra oss det trykket vi hadde på dem. På slutten sikrer vi bare inn det ene poenget. Dette burde vi ha vunnet, sier Belsvik.

Angret

Rekdal angret seg litt etter kampslutt.

- Det er mulig vi burde gamblet litt på slutten, sier VIF-treneren til Dagbladet.

- Flyttet fram flere folk og virkelig gått for seieren. Men jeg tenkte som så at når vi ikke hadde klart å vinne kampen i løpet av de 80 første minuttene så var ikke sansynligheten stor for at vi ville klare det de siste 10. Derfor var jeg mest opptatt av å ta vare på det ene poenget vi hadde.

Så feig er det altså mulig å bli. Eller som Kjetil Rekdal oppfatter det - så smart. For i Vålerengas comeback-sesong i Tippeligaen handler det om å lære og erfare.

Og ikke minst;

Om å holde plassen.

- Ett poeng er ikke noe dårlig resultat for oss. Og jeg er ikke enig i at vi ikke prøvde å vinne. Men når det viktigste for klubben er å holde plassen i ligaen så verner du om det du har mot slutten av slike kamper. Heller det enn å miste det, sier VIF-treneren.

Stor miss

Kristen Vikmäe hadde sjansen som kunne og burde gitt Vålerenga full pott på Nadderud. I første omgang, og for åpent mål etter å ha rundet keeper, skjøt han imidlertid ballen i stanga. Og større sjanser enn det finnes ikke i fotball. Skulle man tro.

- Jeg har bommet på større sjanser. Mot Rosenborg det første året jeg spilte i VIF, sier Viikmäe.

Han var sikker på scoring.

- Ja, jeg trodde ikke det jeg så, men jeg kom litt for langt ut før jeg skjøt. Vinkelen ble litt for skrå.

Esteren slapp unna kjeft.

- Sånt som skjer. Jeg klandrer ikke Kristen for det. Men det er synd at den ikke gikk inn for vi hadde fortjent å vinne. Vi hadde jo full kontroll, sier Rekdal.

- Hva kan vi forvente den dagen VIF går til pause med ledelse og har hele tre poeng å forsvare. En Kjetil Rekdal som tar fysisk tak i spillerne sine og beordrer dem til å holde seg på den forsvarsriktige siden av ballen?

- Nei, sier VIF-sjefen.

- Bare vi får satt oss i Tippeligaen vil mye bli annerledes. For det handler mye om å få den skikkelige trua på at vi kan klare det og vinne kamper. Og jeg ser mye positivt som vi kan bygge videre på.

- Hjelp

Fleksnes gikk NRK-parallellt med med Stabæk-Vålerenga. Mon tro hvor mange som valgte Marve etter hvert. Og vi så det på TV2-kommentatorene Ernst A. Lersveen og Svein Mathisen da Dagbladet gratulerte dem med de siste to helgenes lørdagsunderholdning.

- Hjelp, svarte Lersveen.

BURDE GAMBLET: - Det er mulig vi burde gamblet litt på slutten, sier Kjetil Rekdal etter en tam forestilling mot Tryggvi Gudmundsson og Stabæk.