Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Feigt av Bjørndalen

Hegle Svendsen forbannet etter tap på jaktstarten.

DRO PÅ BJØRNDALEN I FIRE RUNDER:  Emil Hegle Svendsen slepte rundt på Bjørndalen i fire runder. Etter målgang gikk han rett forbi lagkameraten uten å gratulere, irritert over Bjørndalens manglende samarbeidsvilje. Foto: AFP PHOTO /  JONATHAN NACKSTRAND
DRO PÅ BJØRNDALEN I FIRE RUNDER: Emil Hegle Svendsen slepte rundt på Bjørndalen i fire runder. Etter målgang gikk han rett forbi lagkameraten uten å gratulere, irritert over Bjørndalens manglende samarbeidsvilje. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbannet konstaterte Emil Hegle Svendsen (25) at han tauet Ole Einar Bjørndalen (36) inn til skiskytterkongens 92. verdenscupseier i skiskyting søndag.

For tror du «kong» Bjørndalen og «kronprins» Svendsen er verdens beste rivaler og deler broderlig på seirene?

Da må du tro om igjen.

Svendsens nederlag på jaktstarten i svenske Östersund søndag, det eneste sådan i verdenscupåpningens tre renn, var alt annet enn en vennlig gavepakke. Trønderen var forbannet og kalte lagkameraten «feig» etter løpet.

- Jeg drar rundt på ham i fire runder, og spør flere ganger om han har lyst til å dra, men så sier han nei hver gang. Vi har alltid samarbeidet før, og spesielt når vi er to lagkamerater i front er det viktig at vi samarbeider, sier Hegle Svendsen.

- At jeg gikk i ryggen hans, var helt bevisst. Jeg har ødelagt nok renn i karrieren på dårlig taktikk. Det var overhodet ikke kynisk gjort. Emil spurte én gang om jeg ville gå fram, men da hadde jeg nok med å følge ham og følte det ikke ble riktig for meg, sa Ole Einar Bjørndalen til NTB.

Nærmere 100 Bjørndalen sto rakrygget og forsvarte sin taktiske triumf mot lagkameraten dagen etter at han falt fra seieren i sprintrennet.

- Jeg har en fordel av å ha gått spesiallangrenn i mange år. Der er det kynisk og nærmest ren slåssing når det står på som verst. Den eneste som er fair i det sirkuset er Axel Teichmann. Slik er det på langt nær i skiskyting, der det handler mer om å skyte godt og tenke på seg selv, slo veteranen fast.

Verdens mestvinnende skiskytter innrømmer at han ser på Svendsen som en hvilken som helst annen konkurrent mens han går renn.

- Men vinner jeg ikke selv, foretrekker jeg heller at Emil eller en annen i laget vårt vinner framfor en løper fra en annen nasjon.

329 dager etter forrige verdenscupseier, som fant sted 10. januar i Oberhof (fellesstart), rykket Bjørndalen enda en seier nærmere magiske 100. Dermed sørget han også for karrierens 16. sesong på rad med minst én seier.

Inkludert den ene langrennsseieren fra november 2006, er Bjørndalen oppe i 93 verdenscuptriumfer.

- Det var lenge siden forrige seier, og det kan bli lenge til den neste. Det er vanskelig å vinne verdenscuprenn i skiskyting, slo 36-åringen fast.

Fjerde eldst Bjørndalen passerte omsider Halvard Hanevold på listen over de eldste verdenscupvinnerne i skiskyting. Nå er kun Anna Carin Zidek, Sergej Tsjepikov og Vladimir Dratsjev foran.

Bjørndalen fulgte Svendsen som en skygge helt til siste stående serie på standplass. Der bommet Bjørndalen med ett og Svendsen med to skudd.

Emil Hegle Svendsen var dermed sjanseløs mot rivalen og forsvarte ikke seieren fra lørdagens sprint. 26,2 sekunder endte Svendsen bak. Likevel beholdt han verdenscupledelsen ettersom det ble triumf også på normaldistansen torsdag.

Tarjei Bø (22) sørget for tre norske blant de fire beste.

Verdenscupen i skiskyting fortsetter i østerrikske Hochfilzen kommende helg. Der venter sprint, jaktstart og stafett.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!