- Feigt av Bjørndalen

Hegle Svendsen forbannet etter tap på jaktstarten.

DRO PÅ BJØRNDALEN I FIRE RUNDER:  Emil Hegle Svendsen slepte rundt på Bjørndalen i fire runder. Etter målgang gikk han rett forbi lagkameraten uten å gratulere, irritert over Bjørndalens manglende samarbeidsvilje. Foto: AFP PHOTO /  JONATHAN NACKSTRAND
DRO PÅ BJØRNDALEN I FIRE RUNDER: Emil Hegle Svendsen slepte rundt på Bjørndalen i fire runder. Etter målgang gikk han rett forbi lagkameraten uten å gratulere, irritert over Bjørndalens manglende samarbeidsvilje. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forbannet konstaterte Emil Hegle Svendsen (25) at han tauet Ole Einar Bjørndalen (36) inn til skiskytterkongens 92. verdenscupseier i skiskyting søndag.

For tror du «kong» Bjørndalen og «kronprins» Svendsen er verdens beste rivaler og deler broderlig på seirene?

Da må du tro om igjen.

Svendsens nederlag på jaktstarten i svenske Östersund søndag, det eneste sådan i verdenscupåpningens tre renn, var alt annet enn en vennlig gavepakke. Trønderen var forbannet og kalte lagkameraten «feig» etter løpet.

- Jeg drar rundt på ham i fire runder, og spør flere ganger om han har lyst til å dra, men så sier han nei hver gang. Vi har alltid samarbeidet før, og spesielt når vi er to lagkamerater i front er det viktig at vi samarbeider, sier Hegle Svendsen.

- At jeg gikk i ryggen hans, var helt bevisst. Jeg har ødelagt nok renn i karrieren på dårlig taktikk. Det var overhodet ikke kynisk gjort. Emil spurte én gang om jeg ville gå fram, men da hadde jeg nok med å følge ham og følte det ikke ble riktig for meg, sa Ole Einar Bjørndalen til NTB.

Nærmere 100 Bjørndalen sto rakrygget og forsvarte sin taktiske triumf mot lagkameraten dagen etter at han falt fra seieren i sprintrennet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer