Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Feigt av Håkonsen å drite i alt

Espen Arvesen er oppgitt over snowboardkollega og «guru» Terje Håkonsen som onsdag gikk ut på TV2 og hakket ned på det norske snowboardlandslaget. Arvesen mener Håkonsen bør tenke seg nøye om før han uttaler seg på vegne av sporten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Jeg tror de fleste av oss bare har lyst til å drite i alt som skjer - og helst bare begynne å kjøre ned fjellet for seg selv - med seg selv og andre», sa Håkonsen i progammet «Ringenes Rebeller».

- Snowboard er en populær idrett med et stort potensial. Det var en selvfølge at noen kom til å organisere sporten, selv om mange ikke ønsket det skulle skje. Når det likevel skjer, synes jeg det er en selvfølge at vi snowboardere tar styring over vår egen idrett. Derfor er det j... feigt av Terje å drite i alt og la sporten utvikle seg i feil retning, sier Arvesen til Dagbladet.

I programmet «Ringenes Rebeller» uttalte Terje Håkonsen i tillegg følgende:

«Snowboardlandslag virker ganske fjernt for mange av oss snowboardkjørere. På grunn av at vi alltid har heist brettet - vi har aldri heist noe flagg», sa Håkonsen.

- Drømmeverden

Uttalelsene har satt sinnene i kok hos de norske landslagskjørerne.

- Terje lever i en drømmeverden og har alle pengene og støtten han trenger for å gjøre det han selv vil, sier Arvesen.

- Han ser dette utifra en altfor snever synsvinkel, med venner blant gamle snowboardguruer.

- Det er flere grunner til at vi kjører på landslaget. En av dem er på grunn av lagstøtten vi får, men den viktigste grunnen er at landslaget finansierer driften av Norges Snowboard Forbund (NSBF) sine aktiviteter, sier Arvesen og fortsetter:

- Ikke flaue

- 30 prosent går til driften av landslaget. 70 prosent går tilbake til sporten i form av blant annet Norges Cup, kurs, tilretteleggelse, klubbstøtte og veiledning for unge og ambisiøse utøvere. I dag åpner eksempelvis Bærum Snowboardklubb den andre superpipen i Norge.

- Slike organiserte tiltak setter kjørerne pris på og det bør Terje også gjøre, sier Arvesen

Og presiserer:

- Landslaget er frivillig, og vi er heller ikke flaue over å kjøre med det norske flagget!

KRITISK: Selv om Espen Arvesen er sterkt kritisk til Terje Håkonsen, presiserer han at det er ballen (uttalelsene) og ikke mannen han er ute etter.
Hele Norges coronakart