- Feil å lokke med øl

AlkoKutt liker ikke at arrangørene i Holmenkollen slår opp øltelt til helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Øl- og vinsalg under skifesten i Holmenkollen blir elendig mottatt av alkoholmotstanderne. Holdningskampanjen AlkoKutt mener det går for langt når idretten ser seg nødt til å lokke folk med øltelt.

- Vi skulle ønske arrangøren hadde noe annet å markedsføre en idrettsfest med. Det er litt pussig at fravær av alkohol er den store utfordringen for idretten, mener daglig leder Trine Stensen Lunde i AlkoKutt.

Alkoholfri sone

Holdningskampanjen fronter idrett og friluftsliv som en av åtte alkoholfrie soner der bruk av alkohol kan sette mennesker i fare, eller skape ubehageligheter og utrygghet for omgivelsene.

- Vi synes det er svært beklagelig at Holmenkollen har fått mulighet til å skjenke alkohol til publikum. At arrangøren har behov for å tenke nytt for å holde oppmerksomheten rundt idretten oppe, har vi forståelse for, men vi er skeptisk til at alkohol brukes som løsning, sier Stensen Lunde til NTB.

Hun mener politikerne i Oslo kommune brøt en viktig barriere da Næringsetaten ga arrangøren skjenkebevilling.

- Tankekors

- Det bør være et tankekors. Kan hende er politikerne nå med på å åpne en del ølkraner i idrettssammenheng som de på sikt ikke er tjent med. Det er en utvikling på gang som neppe stopper med dette, hevder Stensen Lunde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.