Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Feil å vrake Northug

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg skal faen ikke til OL, skrek Petter Northug jr. i en slags protest-jubel da han krysset mållinja til sitt andre NM-gull på to dager. Noen meter bak kavet Tore Ruud Hofstad, Norges olympiske stafettanker, seg mørbanket inn til sølvet.

PETTER SKJØNNER ikke Krister Sørgårds OL-uttak, og legger ikke skjul på verken forundring eller irritasjon. Det er ikke så mange andre som forstår hva treneren driver med heller. Blogger og diskusjonsfora er fulle av Sørgård-forakt og ditto idiotforklaringer av mannen.

KRISTER SØRGÅRD er langt fra noen idiot, og forklaringa han kom med etter å ha vraket Northug lørdag, kan godt kjøpes. Det er lett å se seg blind på juniorens prestasjon på tremila der han banket et felt som ikke gikk så spesielt hardt underveis. Løpet var ikke akkurat av de råeste. Ser du på øvelsesprogrammet i Torino, har du nok et argument for å holde Northug hjemme. Det er ikke så mange øvelser han er aktuell til. Sørgårds OL-uttak er ikke den skandalen enkelte hevder at det er. Likevel mener jeg treneren tar feil når han ikke gir unggutten sjansen.

ARGUMENTET om at mannen ikke må brukes opp for tidlig, holder ikke. Historien er full av eksempler på det motsatte. En 20-åring blir neppe vettskremt, utbrent eller ødelagt av å gå et olympisk skirenn eller to. Han blir snarere lurere, mer erfaren og enda bedre neste gang. Derfor er det feil å la Northug bli hjemme så lenge troppen allerede inneholder løpere det ikke er grunn til å vente annet enn hederlige plasseringer av.

PETTER NORTHUG har egenskaper som allerede har fått folk med greie på slikt til å sammenlikne ham med Bjørn Dæhlie. Han har noe av den samme fighterinnstillingen og vinnerinstinktet. Det så du både lørdag og i går. At han i tillegg har en bedre teknikk enn Bjørn hadde og en spurt Dæhlie ikke ville matchet, gjør gutten enda mer spennende.

DESSUTEN har Northug en egenskap Sørgård vil få bruk for. Han er en rå skøyteløper, og ville utfylt en tropp bestående av etablerte klassisk-løpere. Sørgård trenger skøyte-alternativ både til stafettlaget og den avsluttende femmila.

OG SÅ LENGE Sørgård konsekvent nekter å gi skiskytteren Frode Andresen sjansen, burde Petter Northug jr. fått den.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!