- Feil at det ikke blir idrett uten Norsk Tipping

Etter den siste ukas sponsorbråk rundt Cathrine Larsåsen og John Arne Riise, mener NISO-leder Joachim Walltin at Kulturdepartementet må komme på banen.

I DET GODE SELSKAP: Cathrine Larsåsen under jordbærselskapet på den russiske ambassaden i forbindelse med Bislett Games. Hun kan bli nektet deltakelse i internasjonale mesterskap grunnet en sponsoravtale med et utenlandsk spillselskap. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
I DET GODE SELSKAP: Cathrine Larsåsen under jordbærselskapet på den russiske ambassaden i forbindelse med Bislett Games. Hun kan bli nektet deltakelse i internasjonale mesterskap grunnet en sponsoravtale med et utenlandsk spillselskap. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannen med flest landskamper for Norge, John Arne Riise, blir ikke gjort ære på av Norges Fotballforbund. Vår beste stavhopper, Cathrine Larsåsen, kan bli fratatt muligheten til å delta i internasjonale mesterskap, og New York Rangers-stjerne Mats Zuccarello Aasen er utestengt fra ishockeylandslaget. Alt fordi de har inngått avtaler med utenlandske spillselskaper.

Det er ikke nødvendigvis riktig løsning, skal vi tro NISO-leder Joachim Walltin.

- At det ikke hadde vært noe idrett i Norge uten Norsk Tipping er feil. Andre land har andre modeller. Det finnes mange veier til Rom, sier han til Dagbladet.

- Tida er moden Walltin og NISO er koblet inn i saken mellom Larsåsen og Friidrettsforbundet, en konflikt han omtaler som «fastlåst». NISO-sjefen ønsker ikke å være bombastisk om hva som er den rette måten å finansiere norsk idrett på, men tror mange ønsker å bytte ut Norsk Tippings monopol.

- Vi må ha en gjennomgang av de forskjellige alternativene og så konkludere. Mange virker å være lei av spillmonopolet i Norge, og derfor er mer informasjon nødvendig, sier Walltin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer