Feil benklær, Mr. Bjørnstad

Sist søndag var det ingen som sa noe da verdenstreer Phil Mickelson spilte i bukser med lommer ved knærne. I går fikk Henrik Bjørnstad beskjed om å bytte ut sine.

SCOTTSDALE (Dagbladet): -  Jeg skjønner ikke helt hvorfor, men jeg gjør selvfølgelig som jeg får beskjed om, sier den norske PGA-proffen til Dagbladet.

-  Problemet mitt er at jeg ikke har andre typer bukser.

Under Buick Invitational i forrige uke kom Henrik Bjørnstad i en cordfløyelsbukse som til forveksling kunne likne et par jeans. De ble godkjent under tvil. Men for ikke å erte på seg noen i sin første sesong på PGA Touren, spilte nordmannen i moteriktige og golfrutete benklær både fredag og lørdag. Nå holder ikke det heller.

«Cargo-bukser» forbudt

-  Jeg fikk beskjed om at buksene mine er såkalte «Cargo-bukser» og at disse ikke godtas på PGA Touren, sier Henrik Bjørnstad.

-  Jeg finner det litt merkelig fordi de buksene jeg har, er de buksene Oakley har i sin golfkolleksjon. Men det er lommene på bena som er problemet - det er de som ikke er tillatt.

For Henrik Bjørnstad.

For ingen turneringsdirektør på hele PGA Touren vil gå bort til Phil Mickelson og be ham skifte bukser.

 LOMMERUSK:  Disse buksene er ikke bra nok for de offisielle herrene i PGA-touren. Det er lomma som er i veien. Foto: Morten Pedersen
LOMMERUSK: Disse buksene er ikke bra nok for de offisielle herrene i PGA-touren. Det er lomma som er i veien. Foto: Morten Pedersen Vis mer

Men Henrik Bjørnstad er førstereis og et lettere bytte. Og derfor måtte han på shoppingtur i går kveld.

-  Det siste jeg ønsker er å komme på kant med arrangørene, forsikrer han.

Røyking er tillatt

PGA Touren er konservativ og stivbeint til minste detalj. Det er viktig å ta vare på imaget. Men samtidig som de store golfsjefene håndhever sine strenge tekstil-regler så lukker de øynene for det styggeste av alt:

Røykinga.

De fleste av den nye generasjonen golfproffer ønsker å bli sett på som idrettsmenn. Da passer det dårlig at han som står ved siden av deg på treningsfeltet, og som faktisk også trener , har en filtersigarett hengende i munnviken.

Mens det altså er strengt forbudt - fy og fy - å ha bukselommer ved knærne.