Feil i offsidetaktikken felte RBK

Tapte med to mot Schalke 04.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Rosenborg - Schalke 04 0-2.

Rosenborg hang lenge godt med, men defensive kjempefeil felte håpet om et nytt trøndersk sjokkresultat i årets Champions League.

- Før det første målet deres står forsvaret bare og sover, og det kan vi ikke gjøre i internasjonal fotball, sier midtbanespiller Alexander Tettey til TV3.

- I dag synes jeg det ødela voldsomt for oss, legger han til.

Rosenborgs hardt pressede trener, Knut Tørum, var en svært skuffet mann etter tapet.

- Jeg synes vi spilte anstendig, men vi står og sover og lar dem score. Det er unødvendig av forsvaret å stoppe opp og la dem komme inn bak oss, dette snakket vi om på forhånd. I stedet burde vi ha gått i krigen, mener han.

Riseth forsvarte seg

Vidar Riseth forsøkte etterpå å forklare hvordan Rosenborgs offsidefelle kunne feile, ikke bare en gang, men to ganger.

0-2: Schalke 04 feirer sitt andre mål på Lerkendal i kveld. Offsidetaktikken ble avgjørende for at kampen vippet i tyskernes favør. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP/SCANPIX
0-2: Schalke 04 feirer sitt andre mål på Lerkendal i kveld. Offsidetaktikken ble avgjørende for at kampen vippet i tyskernes favør. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP/SCANPIX Vis mer

- Målet så sikkert forferdelig ut, men det som skjer, er at vi rykker ut helt instinktivt. Derfor mener jeg ingen kan lastes, sier han til Dagbladet.no.

Likevel syntes han det var ergelig, fordi han mente Rosenborg var best.

- Vi jobbet så hardt og vant duellene. Schalke var ufarlige store deler av kampen, mener han.

Flaks de første fem minuttene

Etter et sterkt resultat på Stamford Bridge i forrige Champions League-runde hadde trønderne troen på at det kunne bli full pott mot den tyske serietoeren Schalke 04.

Innledningsvis så det imidlertid ikke slik ut. Kun flaksen reddet RBK fra å ligge under etter fem minutter.

Tyskerne hadde nemlig slått fire hjørnespark allerede da Schalke-spiss Kevin Kuranyi bredsidet ballen over fra sju meter.

RBK kom mer med utover i omgangen, og var tydelig hissige på å revansjere den elendige forestillingen mot Fredrikstad sist serierunde.

Feil i offsidetaktikken felte RBK

Trønderne var oppi Schalke 04-spillerne konstant, og presset tyskerne til å gjøre feil.

Forsiktig tysk bortelag

Åtte ganger i løpet av den første halvtimen spilte Schalke-spillerne ballen tilbake til keeper Manuel Neuer, til enorm pipekonsert fra Lerkendal-publikummet.

Etter åtte minutter kunne det aggressive trønderpresset virkelig betalt seg:

Schalke-stopper Heiko Westermann ble presset av Iversen, og headet tilbake til keeper Manuel Neuer. Neuer sto imidlertid lenger ute enn Westermann hadde regnet med, og headingen gikk over keeperen, som sprintet tilbake og slo ballen ut til innkast i siste liten.

Akkurat da var RBK bare centimeter unna en tidlig ledelse på Lerkendal.

Defensivt var Rosenborg nok på hælene til at Schalke fint kunne tatt ledelsen før pause. Etter 35 minutter kom Kuryani fri igjen, men volley-forsøket fra spissen gikk meteren utenfor buret til Lars Hirscfeld.

Dabbet av

Feil i offsidetaktikken felte RBK

RBK greide ikke holde trøkket fra førsteomgangen oppe etter hvilen. Nærmest kom trønderne etter 78 minutters spill.

Yssouf Kone ble spilt gjennom, og avslutter fra skrått hold på sju meter. Avslutningen ruller langs målet, og havner på bakerste hos Steffen Iversen.

Fra ekstremt spiss vinkel treffer han spisskollega Koné istedet. Klabb og babb for RBK, som tilslutt avblåses for offside.

12 minutter senere sviktet offsidefella. Da slo Schalke til.

Kontret i senk

Jermaine Jones ble spilt gjennom, og kom mutters alene med Hirscfeld. RBK-forsvaret blir stående med hånda i været, tror det er offside, men linjemannen forholder seg i ro.

1-0 til Schalke, og da RBK kastet alle mann fremover for en utligning i sluttminuttene kontret tyskerne.

Minuttet før full tid blir Kevin Kuranyi blir spilt gjennom bakfra. Via Christer Basma banker han inn spikeren i kista på det som etterhvert ble en svart kveld på Lerkendal.

RBK hadde nemlig fortjent bedre.

GA ALT: Rosenborg-spillerne, her ved keeper Lars Hirschfeld, ofret alt for et godt resultat i kveld. Men de fikk ikke betalt på grunn av defensive feil.