Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Feil mann på tiltalebenken

Shittu er skurken, mener advokat Cato Schøitz.

p(Dagbladet.no): - Det finnes ingen september/Shittu-kontrakt, mener advokat Cato Schøitz. Han forsvarer Morgan Andersen, den tidligere lederen i Lyn som står tiltalt for dokumentforfalskning og falsk politianmeldelse i Oslo tingrett.

Denne påstanden var utgangspunktet for avslutningsinnlegget den erfarne forsvareren holdt i retten i dag.

Påtalemyndigheten mener Andersen jukset med kontrakter for å sikre at Lyn ikke bare ble sittende igjen med smuler når John Obi Mikel ble solgt til en av de engelske klubbene som var interessert i å kjøpe det store fotballtalentet.

Schøitz brukte store deler av sitt innlegg på å anklage agent John Shittu og Lyns sportslig administrator Stein Hoff for det samme.

8.september 2004 skal den såkalte september/Shittu-kontrakten ha blitt undertegnet mellom Lyn og John Obi Mikel.

 
Den ble ikke kjent før sommeren 2005, og Morgan Andersen og hans forsvarer mener den er forfalsket av Mikels agent John Shittu.

Det ble bare signert én kontrakt i september 2004, mener Andersen. Det var den som ble signert av Lyn og Mikels far 14. september.

Ettersom det ikke skal ha eksistert noen september/Shittu-kontrakt har ikke Morgan Andersen noe motiv for å forfalske kontrakter, mener forsvareren.

 Advokat Cato Schiøtz forsvarer tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen i rettssaken om dokumentforfalskning som pågår i Oslo tingrett denne uka. Foto: SCANPIX
Advokat Cato Schiøtz forsvarer tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen i rettssaken om dokumentforfalskning som pågår i Oslo tingrett denne uka. Foto: SCANPIX Vis mer

- Lyn hadde rettighetene til Mikel på det tidspunktet Andersen er anklaget for å ha jukset med underskriftene, sier han.

Høy pris

- Andersen stakk kjepper i hjulene for det ulovlige opplegget til Rune Hauge og Chelsea. Han forhindret dem i å få stor profitt i forlengelsen av deres ulovlige avtaler. Dette har han betalt en høy pris for - det er derfor Andersen sitter her, sa Schøitz i retten.

- Det er rart å forsvare Andersen når man vet om de kriminelle handlingene som har funnet sted blant dem som står bak anmeldelsen.

Mens aktor brukte mye tid på å sette Stein Hoffs troverdighet opp mot Morgan Andersen, rettet Schøitz blikket mot Mikels agent John Shittu.

- I denne saken står Shittus troverdighet opp mot Andersens troverdighet. En av dem lyver grovt, og det er Shittu som har problemer med troverdigheten. Aktor har brukt Shittus troverdighet ukritisk. Han er nå blitt sannhetsvitne.

Forsvareren mener aktoratet har snudd saken helt på hodet.

- De som virkelig har gjort noe kritikkverdig blir sannhetsvitner, men den som har tatt opp kampen mot dem sitter på tiltalebenken og risikerer et års fengsel.

- I denne saken er det én kriminell og det er Shittu. Han er uten troverdighet, og han samarbeidet med SEM og Rune Hauge.

Schøitz viser blant annet til at Shittu har forklart seg ulikt ved ulike anledninger. I tillegg tok han for seg elleve punkter i Mikels politiforklaring som han setter spørsmålstegn ved.

Anklager Hoff

Påtalemyndighetene trakk tidligere i dag trakk fram hvordan Hoff har blitt hengt ut av Morgan Andersen gjennom beskyldningene om at han skal ha byttet forside på kontrakten fra 22. april 2005.

Forsvarer Schøitz derimot trakk beskyldningene enda et hakk lenger, og mener Hoff skal ha endret nok en kontraktsforside. Dette skal ha skjedd i 2006 i forbindelse med en faks oversendt til Manchester United.

- Kommer denne saken opp i en ny runde i retten skal jeg stikke hode langt frem for å bevise dette. Hoff vil komme til å angre på at han nektet for dette i retten, sier Schøitz.

Endringen skal bestå i at utløpsdatoen som stod trykt på forsiden av kontrakten.

Schøitz forstatte også å anklage Hoff for å endret kontrakten fra 22. april.

- Det er flere usannheter i Hoffs politiforklaring, sier Andersens forsvarer.

- Det er for mye uklart, for mye egeninteresse og noen fingeravtrykk som gjør at han ikke er troverdig, sier Schøitz.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media