Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Feil» nordmann skjøt fullt hus: - Det skulle helst vært Olsbu

Horn Birkeland traff da Olsbu bommet og ble beste norske.

IMPONERTE: Fanny Horn Birkeland slo til med 6. plass på jakstarten i Khanty-Mansijsk og ble nr. 6. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IMPONERTE: Fanny Horn Birkeland slo til med 6. plass på jakstarten i Khanty-Mansijsk og ble nr. 6. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marte Olsbu og Fanny Horn Birkeland kunne begge gå likt ut med teten hvis de skjøt fullt på siste stående på jakstarten i Khanty-Mansijsk. Olsbu bommet, mens Birkeland skjøt fem raske treff.

Halvard Hanevold skulle gjerne ha sett at det var motsatt, all den tid Olsbu er raskest i sporet.

- Det er veldig bra av Fanny, men det skulle helst ha vært Marte som skjøt fullt. Hun er raskest på en sisterunde, sa Hanevold under NRKs sending.

Olsbu har hatt enorm fremgang i sporet i det siste og har vært blant de aller raskeste fra og med Kollen-VM. Birkeland er også en habil langrennsløper, men i konkurranse mot de største internasjonale stjernene, var hun sjanseløs på sisterunden.

Dermed endte hun på 6. plass, 13,1 sekunder bak vinner Kaisa Mäkäräinen. VM-dronninga Marie Dorin Habert kapret 2. plassen, mens Dorothea Wierer ble nr. 3. Også Gabriela Soukalova og Franziska Preuss slo Birkeland på sisterunden.

Olsbu endte på 8. plass med tre runder. Horn Birkeland gjorde for øvrig en glimrende jakstart og klatret opp fra 13. til 6. plass.

Ledet klart Olsbu startet som nr. 3 etter karrierens første pallplassering på torsdagens sprint og innledet offensivt. Hun gikk lynraskt i sporet og skjøt fullt på første liggende, som normalt er hennes største utfordring.

Da konkurrantene bommet, gikk Olsbu ut alene i tet på den andre runden. Men på den neste skytingen måtte Olsbu ut i strafferunden, slik at hun og Fanny Horn Birkeland, som skjøt fullt, var noen sekunder bak teten.

Den norske duoen kom inn til tredje skyting sammen med tetgruppa, men bommet begge én gang hver, mens Marie Dorin Habert og Gabriela Soukalova skjøt fullt.

På siste stående bommet imidlertid lederduoen, slik at forfølgerne fikk muligheten til å melde seg på i seierskampen. Olsbu bommet én gang, men Birkeland Horn benyttet muligheten, skjøt fem raske treff og var dermed en av seks som var med i seierskampen på sisterunden.

Det ble imidlertid for tøft for Lars Helge Birkelands kone, som endte sist i tetgruppa og ble nr. 6.

Hele Norges coronakart