Feil ødela for Jansrud

Kjetil Jansrud ledet på vinneren ved de tre første mellomtidene, men gjorde feil i nederste del av løypa og måtte nøye seg med 8.-plass i utfor i Lake Louise.

ÅTTENDEPLASS: For Kjetil Jansrud. Foto: NTB Scanpix
ÅTTENDEPLASS: For Kjetil Jansrud. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske verdensmesteren i disiplinen imponerte øverst i løypa i sprengkulda i Canada, der det var rundt 20 kuldegrader da rennet ble gjennomført. Han ledet ved passeringene etter 20, 33 og 52 sekunders kjøring, og var likt med lederen på den fjerde, men så skar det seg.

På nest siste mellomtid var han 41 hundredeler bak, og i mål skilte åtte tideler opp til Thomas Dressen. Jansrud var tilfreds med at han fikk fart på skiene i vinterens første fartsrenn.

– Dette var positivt. Jeg prøvde å gi gass og fikk gode svar. Når flyten er der, er farten der også, og det er digg, sa han til NRK.

– Samtidig er det slik at når det går så fort så skal det lite til før det ryker litt. Jeg fikk et lite slag på vei inn i «Gun Barrel» og ble dratt to-tre meter lenger ut enn jeg ville. Etter det følte jeg at farten gikk ned veldig mye.

Dressen kjørte med startnummer 13 inn til overraskende bestetid, to hundredeler foran italieneren Dominik Paris. Sveitserne Carlo Janka og Beat Feuz delte tredjeplassen, 26 hundredeler bak vinneren.

Sykdom

Aleksander Aamodt Kilde har slitt med matforgiftning i oppkjøringen til rennet. I timene før start var det fortsatt usikkert om han skulle starte, får Dagbladet opplyst.

Matforgiftningen satte han også ut av den siste treningen fredag.

Kilde Aamodt gjorde en stor feil langt nede i løypa på vei mot det som ble 12.-plass. Han var slått med 1,36 sekund.

– Jeg følte meg ganske klar og har ikke så mye å skylde på, selv om jeg mistet treningen i går der tidene var tre sekunder raskere enn første dag, sa Kilde til NRK.

– Jeg kom litt på etterskudd i henget og fikk en rotasjon så jeg nesten falt, men jeg er klar for super-G søndag, uttalte Kilde. Han ville ikke skylde på sykdommen.

Adrian Smiseth Sejersted på startnummer 21 ledet på den første mellomtiden, men tapte mye nedover i løypa og kjørte inn 2,43 sekund bak vinneren.

– Etter 20 sekunder glapp skien litt, og jeg mistet litt fart. Da tenkte jeg at jeg måtte gi på enda mer enn jeg hadde tenkt, og så kom jeg på etterskudd og tapte mye mer. Jeg er ikke veldig fornøyd med dette, men jeg får en ny sjanse søndag, sa Sejersted til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer