Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Feil taktikk ødela for Molde

MOLDE (Dagbladet). Molde- Bryne 1- 1. Bryne stjal ett poeng på overtid i Molde fordi Molde-trener Erik Brakstad ikke tør bruke vinneroppskriften som ga 7- 1 i siste hjemmekamp mot Bodø-Glimt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har kjørt 4-3-3 som grunnsystem i tre-fire år. Derfor bruker vi det fortsatt, sa Brakstad etter flausen mot Bryne.

Bryne rundspilt

Problemet er bare at Andreas Lund ble solgt for et år siden, og Bernt Hulsker er en annen midtspisstype som lett pakkes inn av rutinerte stoppere i Tippeligaen. I hjemmekampene har Brakstads grunnsystem bare gitt to seirer i år, mot Haugesund i april og VIF i mai.

I siste hjemmekamp mot Bodø/Glimt hadde Molde full klaff med å bruke Magne Hoseth som en ekstra spiss i ryggen til Bernt Hulsker i et 4-4-1-1-system. De sørget alene for scoringene i 7- 1-kampen. Men det som fungerte så godt den gang, ville Molde bare prøve etter pausen i går. Da ble Bryne nærmest utspilt. Tilfeldigvis ble det bare en scoring av tippeligaens toppscorer (før Brann-kampen), Magne Hoseth. Lydige Molde-spillere kommer bare med mild kritikk av trenerens disposisjoner:

Gjemt bort

- Jeg trives i rollen som støttespiss til Bernt (Hulsker), men det er treneren som bestemmer, sier Magne Hoseth.

Før pause var han bortgjemt på flanken. Etter pause boltret han seg i ønskerollen og scoret det alle trodde var seiersmålet. Bernt Hulsker er også glad for å få hjelp av Hoseth i midtspissrollen:

- Når Hoseth er i den rollen, får jeg plutselig mer rom. Det var helt utrolig at jeg ikke greide å putte en av mine feite sjanser i mål, sa Hulsker.

Hoseth lagde to tippligamål i gjennombruddssesongen i fjor. Nå ligger han an til å bli toppscorer.

- Jeg er nok ikke øverst på scoringstoppen når sesongen er slutt. Det er jeg for fersk til, sa Magne Hoseth, som ikke var plaget av magetrøbbel i går.

15 MÅL: Magne Hoseth scoret nok en gang for Molde. Nå har midtbanespilleren scoret 15 mål.