Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Loris Karius

Feilet da det gjaldt som mest. Ekspert tror Karius er ferdig etter marerittkvelden

Klubbens norske supporterleder mener Liverpool trenger en bedre keeper - men det er ikke en mening han har skapt seg ene og alene på grunn av kampen i går.

MARERITTKVELD: Loris Karius hadde en tung dag på jobben lørdag kveld. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock
MARERITTKVELD: Loris Karius hadde en tung dag på jobben lørdag kveld. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Liverpool-keeper Loris Karius (24) hadde en tøff dag på jobb lørdag. Han var direkte skyld i to av Real Madrids tre scoringer i 3-1-seieren i Kiev.

Først kastet han ballen i beina på Karim Benzema, som nesten på ydmykende vis satte ballen rett i mål bak tyskeren. Så kom Gareth Bale inn og først scoret på et fantastisk brassespark Karius kunne gjøre lite med, men sju minutter før slutt banket waliseren til igjen.

Denne gangen hadde Karius hendene på ballen, men styrte den i feil retning - rett i mål.

Karius var klar over at han hadde gjort noen store feil, og slukøret og gråtende gikk han i møte med Liverpool-fansen etter kampen. Der fikk han strålende applaus.

TUNG DAG: To ganger så Karius ballen gå i mål - etter feil han selv hadde gjort. Foto: REUTERS/Pawel Kopczynski
TUNG DAG: To ganger så Karius ballen gå i mål - etter feil han selv hadde gjort. Foto: REUTERS/Pawel Kopczynski Vis mer

Modig

Per Christian Møller, styreformann for Liverpools norske supporterklubb, lovpriser Karius for at han gjorde akkurat det.

- Det var rørende å se fansen behandle ham sånn. Han fortjener virkelig honnør. I stedet for å gjemme seg bort, gikk han gråtende bort til supporterne, og brukte lang tid på å unnskylde seg og ta hele skylda. Det er veldig modig av en mann på 24 år, som ikke stakk, men sto i det, sier Møller til Dagbladet.

Video: Viasat

Men som nevnt gjorde Karius to feil som kostet Liverpool dyrt. Enkelte steder er dommen knallhard. Mark Lawrenson, som er tidligere Liverpool-spiller og ekspert i BBC, skriver søndag at han tror Karius nå er ferdig i klubben.

«Jeg synes synd på ham, han kommer til å være helt knust etter den marerittoppvisningen. Men jeg ser ingen vei tilbake for ham nå,» skriver Lawrenson.

Trenger ny keeper

Møller mener man må bedømme Karius ut fra det han har gjort i løpet av sesongen.

- Han har sannsynligvis ikke gjort noen sånne tabber noen gang, i alle fall ikke i Liverpool. Så sparer han to til finalen. Det er trist, men man kan ikke se på ham bare ut fra denne kampen, sier Møller.

Men han mener likevel at en ny keeper er noe som må på plass i Liverpool snart.

- Det har gått noen år nå der Liverpool ikke har hatt en toppkeeper. Jeg har satg det mange ganger, skal du vinne Premier League, må du ha en av de beste keeperne. Det er det lenge siden Liverpool har hatt - uten at dette er noen kritisering av Karius, sier Møller.

FIKK TRØST: Loris Karius. Foto: REUTERS/Phil Noble
FIKK TRØST: Loris Karius. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Møller nevner at Manchester United for eksempel har en David De Gea mellom stengene. Spanjolen har reddet utallige poeng og seiere for de røde djevlene.

Felt av benken

- Man må ha en matchvinnende keeper. Mange har lenge følt at Liverpool bør bruke penger på en toppkeeper, og det har egentlig ingenting med akkurat denne finalen å gjøre, sier Møller, som mener reservebenken til syvende og sist ble det som felte Liverpool.

Supporterlederen sier:

- Det var det svakeste punktet, og det som avgjorde finalen. Mohamed Salah ble skadet, og Liverpool måtte sette inn midtbanespilleren Adam Lallana. Real Madrid kunne sette inn Gareth Bale. Da skjedde egentlig akkurat det som jeg fryktet. For meg må stallen styrkes, og benken må bli like solid som spillerne utpå banen, sier Møller.

Karius selv skjønte hvilken rolle han hadde hatt i kampen, og var spak etter kampslutt.

- Har egentlig ikke sovet fram til nå. Situasjonene går gjennom hodet mitt igjen og igjen. Jeg er uendelig lei meg for mine lagkamerater, for dere fans, og for hele støtteapparatet. Jeg vet at jeg rotet det til med mine to tabber og at jeg skuffet dere alle, skriver han på Instagram i dag.

Etterforsker drapstrusler

- Som jeg sa vil jeg bare skru tiden tilbake, men det er ikke mulig. Det er om mulig verre ettersom vi følte vi kunne slått Real Madrid, og vi var inne i kampen lenge. Takk til våre utrolige fans som kom til Kiev og sto opp for meg, selv etter kampen. Jeg tar det ikke for gitt, og det viser igjen hvilken stor familie vi er. Takk, vi vil komme tilbake sterkere.

Ifølge Daily Telegraph etterforsker nå Merseyside-politiet flere drapstrusler som skal være sendt til Karius etter kampen.

Men Karius fikk støtte av både trener Jürgen Klopp og lagkameratene. Real Madrid-spillerne var også raskt borte etter kampslutt og klappet 24-åringen på ryggen.

- Hva skal jeg si? Loris vet det, alle vet det. Det synd i en kamp som dette, og etter en sesong som dette. Jeg synes virkelig synd på ham, han er en fantastisk fyr. Det var noen åpenbare feil, og ikke noe vi trenger å snakke om. Han er klar over det. Nå må han bare stå i det, sier Klopp til Sky Sports.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media