Feilet på siste hull

Sisteutslaget gikk rett i vanngrava, men Henrik Bjørnstad reddet finaleplass med minste mulige margin.

(Dagbladet.no): Bjørnstad gjorde det unødvendig spennende under avslutningen av andre dag av PGA-turneringen Chrysler Classic i Tucson natt til lørdag. Etter å ha storspilt i 17 hull sendte Bjørnstad det siste utslaget rett i vanngrava. Med nød og neppe reddet han en dobbel bogey og den siste ledige plassen i finalerundene lørdag og søndag.

26-åringen endte på en delt 64. plass, fire under par.

• Se resultatene på pgatour.com.

Bjørnstad gikk fredagens åpningsrunde ett slag under par. Under nattens runde åpnet han svært bra og sikret seg tre birdies allerede på hull 3, 5 og 8. Etter en bogey på det 9. hullet lå Bjørnstad etter halvgått runde like utenfor den såkalte cuten, den øverste halvdelen som avanserer til finalerundene.

Mot slutten av runden fikk Bjørnstad virkelig sving på køllene og sikret seg birdies både på hull 14, 15 og 17. På dette tidspunktet lå Bjørnstad på en delt 36. plass, seks slag bak amerikanske Duffy Waldorf, som leder etter andre dag av turneringen.

Dobbelbogeyen på det siste hullet sendte nordmannen et godt stykke nedover listene. At Bjørnstad nok en gang er å finne på den øvre halvdelen av PGA-resultatlistene er likevel en solid bragd av nordmannen, som hadde sin debut i PGA-touren denne sesongen.

Da Bjørnstad snakket med Dagbladet etter åpningsrunden fredag, var han godt fornøyd med spillet fram til greenen. Putten var det mer å utsette på.


- Jeg gikk bare og ventet på å gjøre birdie på hull etter hull. Men når puttingen svikter og ingenting vil i hullet, blir det bare stress isteden, sa Bjørnstad til Dagbladet.

PUTTEN MÅ SITTE: Henrik Bjørnstad hadde ikke flyt i puttinga i går. Klarer han cuten i natt? Foto: Morten Pedersen
PUTTEN MÅ SITTE: Henrik Bjørnstad hadde ikke flyt i puttinga i går. Klarer han cuten i natt? Foto: Morten Pedersen Vis mer