Feilfritt Myhre-comeback

LONDON (Dagbladet): Endelig fikk Thomas Myhre spille, og han sto feilfritt i 79 minutter etter at Danmarks landslagskeeper Thomas Sørensen ble skadet.

- Thomas er en veldig rutinert keeper, som vi stoler hundre prosent på, sa Sunderland-veteranen Niall Quinn etter kampen.

Arsenal fortsetter å imponere kolossalt, mens Sunderland ble fullstendig utspilt: 1- 0 før det var gått to minutter og

2- 0 etter åtte minutter, begge ved Kanu. Tore Andre Flo & Co ble som de fleste av Arsenals motstanderne denne sesongen tvunget til å se på at Nord-Londons stolthet gikk til en regulær blitzkrig fra avspark. Halvparten av lagets 24 mål i Premier League har kommet før det har gått 30 minutter.

Ut på båre

Etter kanonaden de første ti minuttene måtte Thomas Sørensen ut på båre og Norges landslagsmålvakt kom inn. Samtidig slo Arsenal merkbart av på tempoet, uten at det hjalp Sunderland.

Lagets første kvartsjanse kom typisk nok etter en nonsjalant tversoverpasning fra Ashley Cole, som ga Tore Andre Flo en mulighet på kanten av straffefeltet like før pause.

«Veldig fornøyd»

Og i mål brukte David Seaman i 64 minutter (!) ikke hendene til annet enn å vinke til publikum, slik han gjorde etter 3- 0 på overtid i første omgang. Målet kom etter frispark hvor Sylvain Wiltords kanonskudd mesterlig ble reddet av Myhre, som liggende måtte se på at bare Patrick Vieira reagerte på returen.

- Jeg er veldig fornøyd med første omgang, sa Arsenals manager Arsene Wenger etter kampen. Det har han all grunn til: Laget var fullstendig overlegent og fikk høyt betalte Sunderland-proffer til å se ut som ikke utvokste guttespillere. Med seieren i går kunne The Gunners notere en ny rekord: I går fratok de Manchester Uniteds Premier League-rekord på 29 ubeseirede kamper på rad.

Imponerer

Er Arsenal uovervinnelige? Selvsagt ikke, men lagets glitrende pasningsspill og strålende kollektive samhandlling, kombinert med overraskende individuelle prestasjoner og drepende avslutninger, imponerer alle fotballelskere. Det virker i perioder som laget spiller ishockey, slik ballen glir over gresset.

Og den smarte Wenger har allerede begynt å motivere spillerne til nye rekorder, etter at Arsenal alt har smadret rekorder med å være ubeseiret i 23 påfølgende bortekamper, og har spilt 48 kamper på rad uten å gå målløse av banen.

- Det er viktig for oss å ha nye mål. og dagens rekord var en fin rekord å slå, sa Wenger, som vil ha spillerne fokusert på at hver kamp er avgjørende - om ikke for seriegull, så for nye rekorder.

Arsenal har nå spilt 30 ligakamper uten tap og kan ta sikte på å slette legenden Brian Cloughs og Nottingham Forest' rekord fra den gamle 1. divisjon: 42 seriekamper på rad uten nederlag mellom november 1977 og desember 1978.

Umulig for Flo

Selv om Sunderland vant andreomgang med 1- 0, skyldtes det at Arsenal fortsatte å spare på kreftene og ofte trillet ballen mellom seg i både 15 og 20 trekk. Og på tribunen satt alle med følelsen av at London-laget når som helst kunne skru opp tempoet igjen og putte på et par-tre mål til, hvis nødvendig. Og det var stadig Arsenal som hadde de få sjansene, før Sunderlands Jody Craddock reduserte på en flott heading etter frispark åtte minutter før slutt.

Alle på tribunen forsto også hvorfor Sunderland er et bunnlag. Thomas Myhre og Tore Andre Flo var begge positive, selv om Flo i hele førsteomgang hadde den fullstendig umulige oppgaven å være alene på topp mot Sol Campbell og Wengers nye stjerneskudd Pascal Cygan.

Best på Arsenal? Velg en av 11. Men Wenger skrøt veldig av Cygan.

BACK IN BUSINESS: Thomas Myhre kom inn i Sunderland-målet da Arsenal ledet 2-0. Den norske landslagskeeperen gjorde en solid innsats.