Feilkjøpet ble frelser

Det første Madiou Konate gjorde etter at han kom til Molde i sommer, var å pådra seg en rekke unødvendige kort.

MOSS (Dagbladet): Etter de to målene på Melløs i går, er statusen hans forandret fra «håpløst feilkjøp» til «frelser». Spørsmålet er om senegaleseren får ny kontrakt med cupmesterne etter lørdagens sesongavslutning.

-  Jeg håper å bli i Molde, men har ennå ikke fått noe nytt tilbud. Derfor vet jeg ikke hva det blir til neste år, sier Konate til Dagbladet.

De to målene hans (1-2 og 1-3) kan fort bli avgjørende i kampen om å overleve i Tippeligaen.

-  Cupfinalen mot Lillestrøm var den første kampen jeg spilte fra start, kvalifiseringskampen i går var den andre. Selv om jeg lagde ett mål mot LSK og ble tomålsscorer mot Moss, kan jeg prestere bedre. Det håper jeg å vise i den avgjørende hjemmekampen lørdag, sier Konate.

Libanon og Syria

Som fotballspiller har han fire år bak seg i Libanon. Før han kom til Molde i sommer, hadde han spilt ett år i Syria. Konate har også U17- og U21-landskamper for Senegal. Nå er han blant kandidatene til A-landslaget.

-  Drømmen min er å bli i Norge, og spille UEFA-cup for første gang. Selv om de to barna (to og seks år) våre bor i Senegal, stortrives både kona mi (Susanne) og jeg i Molde. Nå håper vi begge på ny kontrakt, sier Konate.

Som muslim ber han fem ganger om dagen.

b>KANONATE: Moldes Madiou Konate har slått til i Moldes to viktigste kamper denne sesongen: cupfinalen og den første av kvalikkampene mot Moss. Alle foto: John T. Pedersen
b>KANONATE: Moldes Madiou Konate har slått til i Moldes to viktigste kamper denne sesongen: cupfinalen og den første av kvalikkampene mot Moss. Alle foto: John T. Pedersen Vis mer

Håper han blir

-  Foran kampen i går ba jeg om at Gud måtte være med meg på Melløs. Nå vil jeg takke for seieren og de to målene, og be om at han også er med meg i neste kamp. Samtidig vil jeg be om at det går bra med familien min, både nå og i framtida, sier Konate.

Molde-kaptein Daniel Berg Hestad sier til Dagbladet at han håper den senegalesiske angrepsspissen får ny kontrakt med klubben.

-  Selv om det er vanskelig å finne plass til ham, ønsker jeg at han skal bli. Det er alltid fint med en slik uortodoks spiller i stallen. De to målene i går viser hvor viktig han er.Også Molde-trener Bo Johansson var fornøyd med Konates innsats i Moss.

-  Han var god før pause, da hele laget spilte bra. Men det har tatt litt tid før han har slått til. I går var han både kjapp og teknisk bra, sier Molde-treneren.

EFFEKTIVE: Moldes Rob Friend (t.v.) og Petter Rudi gratulerer Konate.