Feilskjær ødela spurten for Ola

- Jeg orket ikke se på, sier Petter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Ola Vigen Hattestad falt i semifinalen, men han og Petter Northug hadde likevel ingen problemer med å ta seg videre til finalen.

Og for et drama det ble.

Vigen Hattestad kjempet Norge opp i ledelsen rett før mål, men hadde ikke nok krefter igjen i spurten. Kanadiske Alex Harvey ble for sterk og det ble gull på ham og Devon Kershaw.

- Jeg visste at han er rask og fikk et lite feilskjær mot slutten. Jeg kunne kanskje lagt meg på bakskia hans i stedet, men jeg ville ligge foran for å ha kontroll, sier Ola til NRK.

Tettet luka Tempoet var selvsagt høyt fra start, men det var ikke noe råkjør. Ingen av de ti lagene ble hektet av på de første rundene.

Med stor sprintrutine sørget de norske gutta for å holde seg langt framme hele veien - for å minske faren for fall og uhell.

På den nest siste runden ble feltet strukket litt. Northug lå da lenge på en femteplass, med et lite stykke fram til finske Sami Jauhojaervi. Finnen holdt fra til veksling, og med én runde igjen var Norge 3,1 sekunder bak.

- Vi hadde en plan og den fulgte vi. Det ble noen meter til finnen og jeg skulle gjerne vært i ryggen hans. Men i dag prioriterte jeg litt glattere ski. Det var bra i letterrenget, men ikke så bra i motbakkene, sier Northug til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer