Feirer bursdagen med operasjon

Sigurd Rushfeldt feirer 26-års dagen med operasjon av skuddfoten. Når toppscoreren er på beina igjen, krever han ny kontrakt med Rosenborg som gir ham muligheten til å bli proff hvis det rette tilbudet dukker opp neste år.

Mens andre ville valgt en lystig bursdagfest med venner, velger «Rush» Regionsykehuset i Trondheim og lege Torbjørn Grøntvedt, skriver Adresseavisen. Anklene har plaget Rushfeldt siden tenårene.

Slark i leddbånd og annet grums i høyrefoten skal tas av RBK-lege Grøntvedt, slik at det er et nyrestaurert skuddbein som skal skyte Rosenborg til seriegull og mesterliga neste sesong. Det kan i neste omgang gi Rushfeldt et profftilbud fra utlandet.

Operasjonen vil sette finnmarkingen utenfor spill i to og en halv måned. - Jeg regner med å spille min første kamp i midten av februar. Da skal vi delta i en turnering i Spania, sier Rushfeldt, som slipper ut av sykehuset lørdag.

Før eller like etter jul skal han diskutere ny kontrakt med RBK-direktør Rune Bratseth. Rushfeldt har bare ett år igjen av den nåværende kontrakten med Trondheims-klubben.

- Jeg vil ikke spekulere i å gå gratis til en utenlandsk klubb. Det er ikke mitt utgangspunkt for samtalen med Bratseth, men det er viktig for meg at jeg får sjansen til å reise dersom jeg får muligheten, sier han.

Nå tar Rosenborg-spillerne en velfortjent ferie fram til turneringen på Kanariøyene som starter 2. januar. Også Morten Pedersen benytter fritiden til operasjon. Han må under kniven for sin skade i lysken.

(NTB)