Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Feirer gullet med kjærlighetscruise

RAMSAU (Dagbladet): Bjarte Engen Vik nådde sitt siste store mål da han vant VM-gull i kombinert i går. Han feiret sammen med samboer Eva Leistad til seint på kvelden. I mai bruker han VM-bonusen til å ta Eva med på gullcruise til Bermuda.I ØSTERRIKE

De sørpete løypene i høljregnet i Ramsau ble glemt et øyeblikk da Bjarte Engen Vik fortalte Dagbladet om cruise-planene etter sesongen.

Sjøl behøver ikke Bjarte å betale fem øre for sin egen ferie. En av kombinertlandslagets sponsorer river i seilasen for Bjarte og resten av kombinertgutta.

- Men damene må vi betale for sjøl, sier Bjarte til Dagbladet.

- Du har vel ikke noe annet valg enn å bruke gullbonusen?

- Nei, jeg har ikke det.

Tro nå bare ikke at Bjarte heller vil sylte gullbonusen på konto. Det ligger pur glede og forventning bak beslutningen om å ta med seg Eva til parasolldrinker i sol, varme og palmesus.

- Vi drar 8. mai og kommer hjem akkurat til 17. mai, sier Bjarte.

To år til

Ei uke for seg sjøl er luksus for et par der den ene parten er toppidrettsutøver. I månedene november til april blir det smått med samliv for Bardu-gutten og trondheimsjenta hjemme på Lade i Trondheim.

- Men det går nå bra, det, sier Bjarte.

Paret har vært sammen siden VM i Trondheim i 1997. Eva jobber som vernepleier og har fullt opp med sitt. Hun har ikke noe imot Bjartes beslutning om å utvide kombinertkarrieren i alle fall til og med VM i Lathi i 2001.

- Dette bestemmer jeg sjøl, sier Bjarte.

- Han kan få fortsette så lenge han vil. Jeg bestemmer hjemme, jeg, sier Eva.

- Sterk psykisk

Men i går var det Bjarte som styrte alt. Etter smårufsete hopping tok han kommandoen fra start i langrennet og spiste opp forspranget til finnen Samppa Lajunen før VIP-gjestene til Terje Bogen hadde kommet seg ut av restaurantteltet. Men Eva fulgte med.

- Helt sinnssykt. Etter hopprennet trodde jeg ikke han ville klare det. Dette er helt vilt, sier hun etter at Bjarte knuste finnen med 34,5 sekunder og vant gull.

Men hun som kjenner Bjarte best, er ikke overrasket.

- Han er en vinnertype. Bjarte er iskald psykisk. Han har slitt for dette gullet, og nå er han truendes til hva som helst, sier Eva.

Utmattet

Hun og Bjarte rakk bare en rask klem på vei til pressekonferansen før gullguttens jag mot kveldens seiersfest startet.

Internasjonal pressekonferanse, dopingkontroll, pressekonferanse for norsk presse, dusj og en matbit, medaljeseremoni, Arne Hjeltnes og TV2, Espen Graff og NRK var Bjartes program før han tok fem minutters pust i bakken sammen med Dagbladet.

- Nå er jeg utmattet. Har ikke fått noe søvn siden klokka 06.00. Det har gått i ett, sier han.

Seiersfest

Derfor var det deilig å møte Eva igjen på et par timers gullfest i byen Filzmoos 15 kilometer unna VM-løypene. Det var tid for å slippe følelser og ettertanke løs. For det som skjedde i går var ikke gitt da Bjarte vurderte å gi seg etter OL-gullet i Nagano.

  • Denne lille historien forteller litt om det:

- Det er deilig å være turist i VM, sa en av DDE-gutta til Bjarte like før NRK-sendinga.

- Ja, jeg gleder meg til det jeg også. Det var egentlig det jeg skulle vært sjøl her nede.

- Men det ble nå ikke slik, sa Bjarte.

<B>TAKK, EVA!</B> Gullmedaljevinner Bjarte Engen Vik ga kjæresten Eva Leistad et skikkelig smellkyss på kinnet i går kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media