Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Feirer jul i høydehus

Skiskytterparet Frode Andresen (28) og Gunn Margit Andreassen (28) skal feire jul i høydehus hjemme hos seg selv like utenfor Hønefoss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er veldig hjemmekjære og synes ikke det er gøy å være bortreist på julaften. Derfor er dette en fin mulighet til å kombinere fred og ro i jula med viktig høydeopphold foran OL, sier Frode Andresen til Dagbladet.

En av dem Norges største medaljekandidater i Salt Lake City har nemlig et svært trangt program fram til lekene starter 8. februar.

- Vi har rundt 250 reisedøgn i løpet av en sesong. For å trives er jeg avhengig av å gjøre andre ting enn bare å tenke på trening og spise hotellmat. De dagene det er mulig å få hjemme ønsker vi å tilbringe hjemme, sier han.

I sommer

Ideen om høydehus hjemme dukket opp i sommer.

- Jeg så at vi hadde en veldig tett samlingsplan. For i det hele tatt å ha en sjanse til å ha et liv ved siden av idretten, valgte vi å installere høydehus i vårt eget hjem, sier Frode. I sommer har de prioritert utbygging av huset foran ferie. Nå er det nybygde loftet klargjort for installering av høydehus.

- Vi kommer ikke til å tilbringe hele jula i høydehuset. Men store deler av juleferien vil vi iallfall sove på rundt 2500 meters høyde, sier Frode Andresen.

Han ser på det som en fin oppfølging av de naturlige høydeoppholdene som allerede er gjennomført i sesongoppkjøringen. Innen jul skal skiskytterne gjennom tre verdenscupkonkurranser. Den siste i Osrblie i Slovakia 18. desember.

- Vi kommer hjem først lille julaften. Hvis det er snø i Nordmarka da, blir vi hjemme helt til 7. januar for å få trent skikkelig foran de siste verdenscuprennene før OL. Om snøen uteblir regner jeg med at vi reiser ned i Mellom-Europa for å få gode forhold.

Frode Andresen har alltid trent ekstremt hardt. Etter den mislykkede VM-sesongen i fjor har han likevel økt dosene med 20 prosent. Det er mye for en som tidligere har brukt 750 timer i året på fysisk trening.

- Det har bare blitt sånn. Jeg elsker å trene og har derfor kjørt på alt jeg har orket, sier Andresen.

Etter den skuffende VM-sesongen i fjor - med 6. plass fra jaktstarten som beste individuelle plassering - er 28-åringen sugen på å vise seg fra sin beste side i OL.

Kontaktlinser

Med nye kontaktlinser og økt fokus på skytetrening håper Andresen at treffsikkerheten blir bedre i år.

- Jeg har hatt godt utbytte av trening med skytetrener Trond Kjøll i sommer og føler at en del ting begynner å sitte, sier Frode.

På Beitostølen søndag konkurrerer han mot spesiallangrennsløperne på 10 kilometer fristil. Neste helg er det sesongstart i skiskyting på Geilo.

Hele Norges coronakart