Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Feirer med biff og et glass vann

Andreas Håtveit (21) tok Norges tredje gull i X Games.

OSLO/ASPEN (Dagbladet.no): Før helga var Andreas Håtveit (21) fryktelig nær en medalje i superpipe på ski i X Games, men måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Han var imidlertid en av favorittene til å vinne slopestyle på twintip-ski sent søndag kveld. Og selv om han var fryktelig nervøs før start var Håtveit i en klasse for seg selv, og tok Norges tredje gull i Aspen.

- For to år siden tok jeg bronse, og jeg har vært nær gangene etter det. Så det var herlig å endelig klare det, sier Håtveit til Dagbladet.no.

Men det startet dårlig, og Andreas gikk på trynet i det første runnet.

- Jeg følte mye press, og har ikke kjørt så sykt mye konkurranse. Men jeg fikk roa meg ned til det andre runnet, klarte å slappe av og se på det som en vanlig treningsrun, slik jeg pleier å gjøre, sier han.

Slopestyle foregår i en snowboardpark, og består av elementer som ulike hopp og hinder, inkludert rekkverk. Håtveit slo knockout på konkurrentene på sistehoppet, da han dreide 1440 grader - med andre ord fire ganger rundt.

Ingen kunne levere noe lignende.

- Jeg bestemte meg for å prøve en split 14 på sistehoppet. Jeg har ikke prøvd det på trening her, men før det. Jeg regna med at det ville gå bra, sier 21-åringen fra Sudndalen i Hallingdal.

FAVORITTSEIER: Andreas Håtveit var fryktelig nervøs før slopestyle-konkurransen, og falt i det første runnet. I det andre var han utilnærmelig, og viste triks ingen andre var i nærheten av. Arkivfoto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
FAVORITTSEIER: Andreas Håtveit var fryktelig nervøs før slopestyle-konkurransen, og falt i det første runnet. I det andre var han utilnærmelig, og viste triks ingen andre var i nærheten av. Arkivfoto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Og det var mye som sto på spill. I forrige uke beskrev Håtveit den enorme økonomiske forskjellen på det å havne på pallen, kontra det å mislykkes.

- Skjer ikke det (å komme på pallen), kommer ikke kontraktene og filmrollene som

gir mer enn salt til maten. Det er så små marginer, og mye press. Jeg kjører godt fritt hele tida, men her har du to omganger å prestere på, sa Håtveit, som også har sin egen kleskolleksjon hos Nike.

Noen overdådig feiring blir det likevel ikke, til tross for gullmedaljen.

- Jeg er ikke den største partyfyren. Det blir vel en skikkelig biffmiddag og et glass vann, ler Håtveit.

image: - Feirer med biff og et glass vann
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media