Feirer VM-gull i senga

Snowboardkjøreren Kim Christiansen (24) tok i dag VM-gull i halfpipe i Italia. Gullet skal feires i hotellsenga. Daniel Franck ble nummer to.

- Helt vanvittig gøy. Dette skal feires med søvn, sier Kim Christiansen (24) til NTB etter seieren i halfpipe i snøbrett-VM i dag.

Daniel Franck fulgte opp en stor norsk dag ved å plassere seg på 2. plass. Men det var Christiansens dag i FIS-VM i Italia. Med sine 45 poeng var han hele 4,9 poeng foran sin to år eldre landsmann.

- Dette var kjempegøy. Jeg debuterte for 10 år siden, og nå er jeg verdensmester, sier den overlykkelige drammenseren.

- En stor norsk dag. Kim var fryktelig bra i 1. runde. Han fikk til bra høyde på hoppene, rytmen var perfekt og stabiliteten på plass, sier landslagstrener Petter Levin til NTB.

Alt klaffet

- Alt klaffet, ikke bare hoppene. Egentlig vant jeg jo ganske så overlegent. Jeg tror jeg vant på helheten, ikke bare på enkeltmanøvre, sier Kim Christiansen som før konkurransen satset på en plass blant de fem beste.

Christiansens siste verdenscupseier kom i forkant av Nagano-OL i 1998. Totalt har han tre verdenscupseirer. I likhet med Frank kjører Drammens-gutten verdenscup for Det internasjonale snowboardforbundet (ISF), men han har kjørt et par renn i FIS-cupen også. Sist helg kom han inn på 4. plass.

Kim Christiansen er ingen novise i gamet etter 10 år med konkurranser i halfpipen.

- Nei, jeg har vært med lenge. Derfor var dette ekstra morsomt, sier 24-åringen som er regjerende nordisk mester i grenen.

Sove

- Hva gjør du nå?

- Nå skal jeg sove. Jeg er dyktig sliten, sier verdensmesteren som kjører tre ISF-renn til før denne sesongen er over.

Stine Brun Kjeldaas har vunnet de fem verdenscuprennene hun har kjørt denne sesongen, men i Madonna di Campiglio måtte hun finne seg i å bli nummer to bak franske Dorine Vidal.

- Stine klarte ikke å vinne, men vi kan ikke klage etter dette. Vi er svært fornøyd med én seier og to 2. plasser, sier landslagstrener Levin.

(NTB)

<B>OVERLEGEN:</B> Alt klaffet for Kim Christiansen under dagens VM-finale i snowboard. 24-åringen var hele 4,9 poeng foran andremann, Daniel Franck.
IKKE GOD NOK:</B> Daniel Franck måtte se seg grundig slått av to år yngre Kim Christiansen i dag.
NUMMER TO:</B> Stine Brun Kjeldaas har vunnet alle rennene hun har kjørt i denne sesongen. Men da det gjaldt som mest, måtte hun se seg slått av franske Dorine Vidal.
RAGER HØYEST:</B> Norske Kim Christiansen gikk høyest i dag. Her sammen med Daniel Franck (t.v) og finske Markus Hurme (t.h).