RUTINERT: Lisa Løvbrøtte (nr. tre f.v.) har mer rutine fra Norway Cup enn de fleste andre. I år deltar 19-åringen fra Hadeland i sitt 10. sluttspill.Foto: Sveinung U. Ydstad/Dagbladet
RUTINERT: Lisa Løvbrøtte (nr. tre f.v.) har mer rutine fra Norway Cup enn de fleste andre. I år deltar 19-åringen fra Hadeland i sitt 10. sluttspill.Foto: Sveinung U. Ydstad/DagbladetVis mer

Feiret 10 år på Sletta med sluttspillplass

Lisa (19) fra Hadeland KFK har mer rutine enn de aller fleste.

||| EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Fana 2 - Hadeland KFK 0-3.

Ytterst få kan skryte på seg et tosifret antall Norway Cup-deltagelser. Det kan imidlertid Lisa Løvbrøtte fra Hadeland KFK.

19-åringen deltar nemlig i sin tiende turnering, men det var ikke gitt at hun fikk mulighet til nå det imponerende antallet. Det var nemlig bare såvidt at Hadeland KFK klarte å stille lag.

For bare en knapp uke siden fikk Kenneth Tallerud oppgaven med å snekre sammen et lag som kunne delta. Etter hektisk telefonisk virksomhet fikk han samlet et mannskap bestående av spillere fra tre forskjellige årsklasser, hvorav flere aldri hadde spilt elleverfotball tidligere.

Det begynte heller ikke bra for Løvbrøtte og lagkameratene. Den første kampen mot Trondheims/Ørn endte med 0-5, noe som ble fulgt opp med 1-4 mot Strømmen.

FOTBALLFAMILIE: Pappa Arne Erik Løvbrøtte og mamma Berit Brenli Løvbrøtte har begge fulgt datterens bemerkelsesverdig lange Norway Cup-karriere på nært hold. Pappa Løvbrøtte har selv mer enn 30 års fartstid som trener og dommer på Ekebergsletta.Foto: Sveinung U. Ydstad/Dagbladet
FOTBALLFAMILIE: Pappa Arne Erik Løvbrøtte og mamma Berit Brenli Løvbrøtte har begge fulgt datterens bemerkelsesverdig lange Norway Cup-karriere på nært hold. Pappa Løvbrøtte har selv mer enn 30 års fartstid som trener og dommer på Ekebergsletta.Foto: Sveinung U. Ydstad/Dagbladet Vis mer

Med null poeng og 1-9 i målforskjell så det med andre ord alt annet enn lyst ut med tanke på en plass i sluttspillet før møtet med Fana 2.

Bursdagsgave På Talleruds 23-årsdag, skulle imidlertid Hadeland-jentene gi treneren en bursdagsgave, som etter eget utsagn var den beste på mange år, da de vant med en margin som sikret dem en plass i B-sluttspillet, noe som var over all forventning. Selv om man bare var et feilaktig godkjent mål i en tidligere kamp unna A-sluttspill, la ikke det noen demper på gleden.

- Vi trengte en en seier, så dette var kjempebra. At det også holdt til sluttspill, var en ren bonus, sier Løvbrøtte til Dagbladet etter at et straffemål av Carina Rud Pettersen og to bakromsscoringer signert hurtigtoget Nora Muqurtaj fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Det betyr at det blir enda en dag på Ekebergsletta for den rutinerte 19-åringen, som lever og ånder for fotballen, og som representerer en beundringsverdig entusiasme og innstilling.

Fotballfamilie 10 år på Ekebergsletta har gitt mange minneverdige øyeblikk. Derfor synes Løvbrøtte at det er vanskelig å plukke ut enkeltepisoder, men to femteplasser er blant de absolutte høydepunktene.

- Rent sportslig har høydepunktene vært de årene vi har gjort det bra. Og selv om jeg trolig har tilbrakt flere minutter på sidelinja enn på banen, har det vært stort å kunne glede meg sammen med lagvenninnene mine. Men Norway Cup er så mye mer enn fotballen. Det handler like mye om alt som skjer her oppe på Ekebergsletta i løpet av turneringsuka, sier hun.

Lisa er på ingen måte alene i familien om å ha et brennende engasjement for Norway Cup. Pappa Arne Erik har mer enn 30 års fartstid som trener, lagleder og dommer i turneringen, og selv om han ikke hadde noe treneransvar for årets utgave av Hadeland KFK, bidro han villig vekk med råd til trener Tallerud underveis i kampen.

GODE RÅD: Pappa Arne Erik Løvbrøtte gir datteren Lisa noen gode råd før kampen mot Fana 2.Foto: Sveinung U. Ydstad/Dagbladet
GODE RÅD: Pappa Arne Erik Løvbrøtte gir datteren Lisa noen gode råd før kampen mot Fana 2.Foto: Sveinung U. Ydstad/Dagbladet Vis mer

- Man kan trygt si at jeg har fått fotballen inn med morsmelken, sier Lisa.

Også mamma Berit har fulgt ivrig med på samtlige av datterens deltagelser i Norway Cup, selv om hun spøkefullt poengterer at det til tider kan bli vel mye fotball.

- Jeg har prøvd å få en slutt på det, men jeg klarer det ikke! sier hun humoristisk.

Kommer tilbake Neste år vil Lisa i utgangspunktet være for gammel til å delta, men ser ikke bort ifra at hun prøver å komme seg med på kvoten for overårige.

- Det kan det være en liten mulighet for, men vi får se når den tid kommer, sier 19-åringen, som om noen uker flytter til Alta for å gå på Folkehøyskole.

Hun er imidlertid sikker på at hun kommer til å returnere til sletta i en eller annen funksjon også i årene som kommer.

FIKK BURSDAGSGAVE: Trener Kenneth Tallerud takket Hadeland-jentene for en alle tiders bursdagsgave da avansementet til B-sluttspillet var sikret.Foto: Sveinung U. Ydstad/Dagbladet
FIKK BURSDAGSGAVE: Trener Kenneth Tallerud takket Hadeland-jentene for en alle tiders bursdagsgave da avansementet til B-sluttspillet var sikret.Foto: Sveinung U. Ydstad/Dagbladet Vis mer

- Selv om jeg tror det blir helt greit ikke å spille i Norway Cup, vil jeg nok alltid komme tilbake til Ekeberg én eller to dager for å følge med på og kanskje følge opp yngre lag, sier Løvbrøtte.

PS! Et annet lag som kan glede seg over sluttspill, er Soweto Kliptown Youth. Dagbladet oppfordrer alle til å ta turen til bane AE6 på Abildsø onsdag klokka 12.40 når laget spiller 16-delsfinale i Norway Cup og å ringe 820 40 040 for å støtte opp om Dagbladets «kaffekoppauksjon». Det koster deg 25 kroner.