Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jakob Ingebrigtsen

Feiret 18-årsdagen med å ta lappen og hente splitter ny bil

Jakob Ingebrigtsen fyller 18 år onsdag. Han sier det er gjevt, men det er ikke mye som kommer til å endre seg.

MYNDIG: Jakob Ingebrigtsen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
MYNDIG: Jakob Ingebrigtsen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har kanskje to EM-gull og er en stjerne i internasjonal friidrett allerede, men myndig ble Jakob Ingebrigtsen først i onsdag.

Det er noe han har venta lenge på.

Når Dagbladet slår på tråden har han akkurat tatt lappen og henta seg en splitter ny Mercedes.

- Det føles veldig bra, det er noe jeg har venta lenge på. Det er veldig gøy, egentlig, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Ikke mye som endrer seg

Ellers i livet blir det ikke så mye som endrer seg. Unge Ingebrigtsen har fortsatt som mål å være en av verdens beste løpere, og han må fortsette å jobbe dedikert mot det.

- Men det er jo et steg å ta. Jeg bestemmer jo mye selv nå også, men vi kommer til å fortsette med det samme som alltid, at vi tar valg om det sportslige sammen. Det er ingenting som endrer seg der, sier Ingebrigtsen.

Å fylle 18 fører med seg flere goder. Du er først og fremst myndig og bestemmer helt og holdent over deg selv. Man får blant annet stemmerett, kan ta førerkort og kjøpe alkoholholdige varer.

I kveld skal det feires med familiebursdag og kake. Men øl blir det ikke.

- Det kommer ikke til å bli så mye av det. Det er viktig å gjøre det beste man kan på hver økt, og øl ødelegger mye for restitusjonen, sier 18-åringen.

Neste sesong

Forberedelsene til en ny sesong er allerede i gang. Akkurat nå har han litt færre treningsøkter enn vanlig, men fra første oktober er det fullt kjør igjen.

- Nå som sesongen er over og det har fått synke inn: Hvordan ser du tilbake på sesongen?

- Før 2018-sesongen tenkte jeg ikke at det skulle gå så bra. Så jeg går inn i oppkjøringen og en ny sesong der jeg vet at jeg kan løpe fort. Det er veldig deilig, sier Ingebrigtsen.

DRAMATISK: Filip Ingebrigtsen ble revet ned i et fall halvannen runde før mål. Video med tillatelse fra NRK Vis mer

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen uttrykte også overfor VG at det ikke er mye som kommer til å endre seg for unnggutten.

- Den største forskjellen er at Jakob nå kan ta førerkortet. Det gir ham en helt annen frihet til å kunne bevege seg rundt, sier Gjert Ingebrigtsen. Han sier også at 18-åringen ikke umiddelbart får mer ansvar for sin egen trening.

VM i Qatar blir det store målet i 2019. Men pappa Gjert har allerede uttrykt at det kan skape utfordringer for sesongplanen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!