MASKEFEIRING: Pierre-Emerick Aubameyang trakk fram en maske fra Black Panther etter sitt andre mål for kvelden. Foto: HOLLY ALLISON/TPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
MASKEFEIRING: Pierre-Emerick Aubameyang trakk fram en maske fra Black Panther etter sitt andre mål for kvelden. Foto: HOLLY ALLISON/TPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB ScanpixVis mer

Arsenal videre i Europa League etter seier over Rennes

Feiret avansement med Black Panther-maske

Pierre-Emerick Aubameyang satte inn to mål og assisterte det tredje da Arsenal sørget for avansement.

  • Arsenal - Rennes 3-0 (2-0), 4-3 sammenlagt

Pierre-Emerick Aubameyang ble den store helten for Arsenal da de sikret seg avansement til kvartfinalen i Europa League. Det ble feiret på ekstravagant vis.

Den gabonesiske stjernespissen dro nemlig fram en «Black Panther»-maske han hadde gjemt bak reklamebordene bak målet og feiret med kryssede armer i en «Wakanda»-hilsen, kjent fra Black Panther-filmen i Marvel-universet fra film- og tegneserie-verden.

Aubameyang var involvert i alle Arsenal-scoringene denne kvelden. Gjestene fra Rennes kan føle seg urettferdig behandlet på Arsenals andre scoring på kvelden, som var en klar offside som dommerne ikke fikk med seg.

Arsenal var likevel det beste laget og tok seg fortjent videre til en kvartfinale som trekkes fredag.

Drømmestart

Arsenal gjorde bare to endringer fra laget som slo Manchester United søndag. Et var Emery tvunget til, Sokratis var utestengt etter rødt kort sist, mens Cech kom inn i mål, som han har vært hele sesongen i Europa League.

Rennes gikk tøft ut med et høyt press, men ble straffet for det omtrent umiddelbart. I sitt første ordentlige angrep satt ballen i mål for vertene.

Arsenal rullet opp ute til høyre og Ainsley Maitland-Niles og Aaron Ramsey kombinerte fint der ute, før sistnevnte slo hardt inn foran mål. Der ventet Aubameyang som enkelt kunne styre inn kampens første mål etter bare fem minutter.

Og laget fra Nord-London fortsatte å angripe godt. Før kvarteret var spilt hadde de satt inn det andre målet for kvelden. Denne gangen angrep de til venstre. Aubameyang rakk akkurat fram til å slå inn før ballen gikk ut over dødlinja og på bakerste kunne Maitland-Niles heade ballen i mål totalt umarkert.

Reprisene viste at Aubameyang var i offside før han slo inn og burde vært vinket av for offside i situasjonen.

Mange stopp

Dermed var Arsenal videre sammenlagt. Det gjorde at gjestene var nødt til å score mål og de presset godt i den andre halvdelen av omgangen. Arsenal slet med å spille seg ut, men ble sjelden satt på store tester defensivt.

Rett etter pause kom Rennes' første virkelige målsjanse. Mbaye Niang kom til skudd fra rett utenfor sekstenmeteren og bare en lang arm fra Petr Cech sørget for at ballen traff stolpen, i stedet for å gå inn i nettmaskene.

Begge omgangene ble preget av mange etterslengere og en dommer som etterhvert slet med å ha full kontroll på begivenhetene. Ingen av lagene klarte å sette sitt preg på banespillet i den første halvdelen av omgangen.

Avgjorde

Emery gjorde to bytter rett før det 70. minutt, da han tok av Lacazette og Özil og satte på Alex Iwobi og Henrikh Mkhitaryan. Det betalte seg raskt for den spanske Arsenal-manageren.

Det var Mkhitaryan som dro i gang angrepet da Arsenal scoret sitt tredje for kvelden. Kolasinac kom seg rundt på kanten og fikk lagt ballen på et sølvfat til Aubameyang på bakerste som ikke kunne unngå å sette inn sitt andre for kvelden og feire på godt planlagt vis.

Mot slutten hadde Aubameyang to gigantiske sjanser til å avgjøre oppgjøret sammenlagt, men på ukarakteristisk vis satte han begge mulighetene fra kort hold langt utenfor.

Rennes var først farlige helt på tampen av kampen. Et nydelig samarbeid av Ben Arfa og Niang satte opp Hinault, men franskmannen var akkurat i offside.

Så kom Niang til en skummel avslutning, men den ble blokkert av Koscielny. Dermed kunne Arsenal kontrollere inn til avansement.