Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Feiret bronsen med champagne

SYDNEY: - Alle sa vi ikke kom til å greie det. Så gjorde vi det, sier solingsjef Hermann Horn-Johannessen (36). I dag tidlig spratt champagne-korkene for seilerguttas bronsemedalje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fire race i natt norsk tid var det avgjort: Norge vant 3-1 mot storfavorittene Nederland og det norske flagget gitt rett til topps i masta på brygga i Ruthcutter Bay.

- I dag var vi skikkelig gode, sier Espen Stokkeland (32) dyvåt av champagne.

Norge startet strålende med seier i det første løpet av maksimalt fem. Så tok nederlenderen den neste runden, før den norske solingen igjen gikk i ledelsen med 2-1.

Egentlig bedre enn Norge

Først da skjønte Horn-Johannessen, Paul Davis (42) og Stokkeland at bronsen virkelig var innen rekkevidde.

- Vi visste at nederlenderne er gode. Vi måtte ha gode starter for å slå dem. Egentlig er de bedre enn oss, sier Horn-Johannessen.

Hittil prøvde gutta å styre ut til lestart til venstre foran operahuset i Sydney. Nå gikk den norske båten rett ut til høyre - og til kjempeledelse.

- Strategien stemte perfekt, sier Horn-Johannessen.

- Vi hadde for gode starter for dem, og vi seilet fortere, sier Davis.

Fullklaff

I motsetning til resten av solingfeltet kan ikke de norske gutta leve av å seile. Men de har trent sammen i nesten åtte år.

Vi har helt klart lagt ned mindre i dette enn de andre båtene, sier Horn-Johannessen som forteller den norske solingen spådd til tap av hele den internasjonale seilerekspertisen før start.

Ingen trodde vi skulle ha noe å gjøre i semi'n engang. Men vi visste at med fullklaff kunne vi gjøre dette, sier han. Med champagnekorkene flytende rundt solingen er allerede bronsefesten i gang. Etter medaljeutdelingen litt seinere lørdag planlegger gutta en solid feiring av bronsen.

Derfor er Hermann veldig opptatt av å få pakket ned det meste på båten i dag.

- Det blir skikkelig party i dag, det kan jeg love deg. Det er best vi tar ned masta nå. I morgen går rett i betongen, sier solingsjefen.

- Dette kommer til å gå gæernt, flirer Stokkeland.

BRONSE-CHAMPAGNE: Fra venstre: Paul Davis, Hermann Horn-Johannessen og Espen Stokkeland.