Feiret bursdagen med jubel-brus

LONDON (Dagbladet): Noen får ullsokker i bursdagsgave, andre tar seg en tur på byen med gode venner. Ole Gunnar Solskjær fylte 29 i går. Han inviterte til selskap sammen med 67000 på Old Trafford. Gaven til fansen var to røde jubelbrus.

På tribunen satt hele familien Solskjær, det vil si mamma og pappa, samboer Silje og lille Noah. Da Ole scoret sitt andre mål, snudde han seg og vinket til de fire. Men ble det ei bløtkake med røde lys i garderoben?

- Nei, ingen kake i dag nei. Jeg er forresten ingen sånn kakemann heller, sa en målblid Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet på telefon etter at United hadde knust franske Nantes - etter at franskmennene hadde sjokkåpnet med å ta ledelsen, og i tillegg smelle to baller i tverrligger.

Men, effektiviteten hadde rødt fornavn i går, mellomnavnet var Gunnar. Hans første var en retur etter en Ryan Giggs- heading.

- Ole Gunnar har sin aller beste sesong for United nå, det er det liten tvil om. Hans evner foran mål er helt utrolig og han er også en fabelaktig lagspiller.

Sitat, Mikael Silvestre. Silvestre er fransk og rød & venstreback.

Spiller mer

- Din beste sesong?

- Det har gått bra så langt, ja, men det er forsatt to måneder igjen å gjøre det ordentlig på. Samtidig merker jeg at jeg har mer selvtillit på dette nivået. Blant annet fordi jeg har fått spille mer. Jeg føler meg sterkere, sier Solskjær som har dårlig tid ettersom de fire fra Solskjær-gruppa venter der ute i kveldsmørket.

Bedre på hodet

- Vi har også kommet oss ordentlig opp av den tunge perioden i fjor høst nå, det var kanskje en nyttig erfaring for oss, sier Solskjær.

- Ditt andre mål, bedre og bedre på hodet denne sesongen?

- Er nok blitt litt bedre og tryggere på hodet enn da jeg spilte i Molde, sier Solskjær, som mener Uniteds styrke nå er en brei og variert spillerstall. Med forskjellige kvaliteter framover på banen.

- De tre innkjøpte spillere har tilført oss mye. Du så bare hvordan Laurent Blanc tok med seg ballen framover på bana, sier Solskjær som i tillegg nevner Juan Versn og sjølsagt Ruud van Nistelrooy.

Mastergrad

Hollenderen blir av de fleste - med mastergrad i engelsk fotball - sett på som årets kjøpt. I går dundret han inn nok et mål. Som i forrige uke mot Nantes på straffe, etter at han ble dratt ned etter en Solskjær-hodestuss. Ruud er nå oppe i 29 mål denne sesongen.

Solskjærs to gjør at han har 17 på samvittigheten. Fire av dem i pengecupen som kalles Champions League.

- Dette var først og fremst en fenomenal laginnsats etter at vi kom bakpå tidlig i første omgang, men vi kom oss fort inn i kampen igjen med det fantastiske frisparket fra David Beckham, sier sir Alex Ferguson. Beckhams mål kom minuttet etter at Nantes hadde tatt ledelsen. Den engelske kapteinen skrudde inn ballen fra 20 meter. Bra? Veldig.

  • Den 13. mars er det gruppefinale når Bayern München ankommer Old Trafford.

- Det blir et massivt oppgjør, det er viktig for begge klubbene å vinne gruppa, sa Ferguson.

  • Vi lar bursdagsgutten fra Kristiansund få de siste ordene før vi blåser ut lysene:

- For min del blir jeg heller ikke så stresset da jeg får spille mer. Nå slipper jeg å skulle vise alt på tjue minutter.

HEEERRRLIG: Ole Gunnar Solskjær puttet to baller i nota og har gode United-dager. I bakgrunnen en annen nordmann, Ronny Johnsen.