Feiret ferien

SKIEN (Dagbladet): Erik Holtan slapp inn tre mål, men hver gang kompisen Frode Johnsen prøvde seg, så ble Holtan til en vegg. I går kveld feiret de to «rivalene» starten på fotballferien med middag og fest hjemme hos Holtan i Skien.

- Jeg så på Frode at han ikke torde å score på meg etter pause. Han veit hvor sinna jeg blir. For det skal han få et ekstra grillbein i kveld, smiler Holtan.

Den lille sammenkomsten i Holtans enebolig var planlagt på forhånd. Frode Johnsen og Christer Basma startet sin felles ferie hos Holtan i går. Etter hvert strømmet det på med flere Odd- og RBK-spillere, blant dem, eks-rosenborger Bent Inge Johnsen og RBKs keeper Arni Gautur Arason.

Streikeprat

- Vi får rydde vekk røyken og ølet til ære for fotografen, fleiper Holtan og tar med seg Frode Johnsen og Christer Basma i grillseksjonen i hagen.

- Du får skrive at Frode er forelsket da. Han blir vel ikke å se resten av kvelden.

Holtan og Christer Basma sitter begge i styret til spillerorganisasjonen NISO.

- De kommer til å prate streik hele kvelden, ler Frode Johnsen. Basma nikker under sommercapsen.

- Det blir alltid mye fagforeningsprat på fester, sier han ironisk.

Holtan har nettopp flyttet inn i et nytt hus i Skien. Paradoksalt nok kan han bli nødt til å flytte snart. Lillestrøm lokker med kontrakt, og det frister.

- Bestemmer meg i løpet av uka. Men huset skal ikke selges. Jeg leier ut. Kanskje prisen går opp når det blir avbildet i Dagbladet, smiler han.

Nesten stopper

Sjøl om Frode Johnsen fortsatt har til gode å score på sin gamle lagkamerat Erik Holtan etter at han gikk fra Odd til RBK, så ser ikke det ut til å plage ham stort. Den mest sannsynlige grunnen til at Johnsen forble målløs i går, var at han i perioder nesten fungerte som midtstopper. Faktisk var det hans gode defensive innsats som sørget for at han fikk en solid sekser på Dagbladets børs.

- Jeg ble fryktelig sliten utover i kampen. Merker at jeg mangler litt på formen etter å ha vært skadd, sier han.

- For min egen del var det riktig å være mye tilbake på banen. Odd er gode på dødballer, og da trengs det folk til å rydde opp der bak.

Snytt

Scoret gjorde derimot Harald Brattbakk. Hans to mål var av det pene slaget. Dessuten jobbet han tidvis som en helt bakover. Sklitakling av Jan Gunnar Solli i andre omgang var kanskje det som overrasket mest med Brattbakk i går.

- Ja, jeg følte det gikk bra. Jeg kom inn i kampen helt fra start, og da er det mye lettere å lykkes smiler Brattbakk.

- Og du ble kanskje snytt for et hattrick også, da du nikket i tverrliggeren og ned?

- Jeg ble snytt. Den var inne. Dommeren burde godkjent.

- Da du scora på langskuddet like etter, så det ut som om du gjorde det i rein forbannelse?

- Nei, he, he. Sånn er det ikke. Jeg tenkte faktisk ikke på det i det hele tatt. Jeg bare klinte til. Det var deilig å få et sånt mål, sier Brattbakk som nå troner alene som toppscorer i Tippeligaen med ti mål totalt.

<!--BTEK0--> GODE VENNER: Christer Basma og Frode Johnsen fikk audiens hjemme hos Erik Holtan i går.- Jeg fatter ikke hvorfor de er så blide, etter å ha blitt rundspilt av oss i en omgang, flirer Erik Holtan.