Feiret gull med nakenstunt

Feiret cupgull på spesielt vis.

KLEDDE SEG NAKNE: Imoco Volleys kvinnelag. Foto: Privat
KLEDDE SEG NAKNE: Imoco Volleys kvinnelag. Foto: PrivatVis mer

Det italienske volleyballaget Imoco Volley er først og fremst kjent for å være et av Europas beste volleyballag.

Siden klubben ble stiftet i 2012, har laget fra Treviso i Italia vunnet den italienske ligaen flere ganger. I tillegg har de vunnet både den italienske cupen og den italienske supercupen.

Overrasket

Men denne uka har volleyballaget kommet i fokus av helt andre grunner enn de sportslige. For etter seieren mot rivalen Igor Gorgonzola Novara i cupfinalen i Italia, feiret laget på uortodoks vis

Der vi vanligvis er vant til å få servert Queens «We are the Champions», gjerne akkompagnert av noe champagnespruting og heiarop, valgte det italienske laget å legge en helt annet ingrediens til seierscocktailen.

De kledde seg nakne i garderoben og tok et gruppebilde sammen med det store trofeet de nettopp hadde sikret seg.

Bildet ble delt av den polske spilleren Joanna Wolosz på Instagram.

- Akkurat nå er det helt nydelig. Det har vært en smertefull sesong. Vi spilte to gode og to forferdelig omganger før vi greide å avgjøre det, sier trener Daniele Santarelli til Volleyverse.

Flere om beinet

Bildet av volleyballaget har blitt heftig delt både i sosiale medier og i avisspaltene de siste dagene, men hvis vi skal være helt ærlige er det ikke en revolusjonerende idé Imoco Volleys kvinnelag kom med.

Tidligere har blant annet Brøndbys kvinnelag kommet i fokus for noe liknende. Det skjedde etter at Brøndby-profilen Theresa Nielsen (28) publiserte et garderobebilde fra seieren i toppkampen mot Fortuna Hjørring.

- Når enden er god, er allting godt, skriver Nielsen sammen med bildet av lettkledde Brøndby-spillere.

Da Brøndby-spillerne forsøkte å gjenskape bildet året etter, ble det krisemøte i klubben. Der fikk de klar beskjed om å skjerpe seg i sosiale medier, skrev Ekstra Bladet.

Vi må heller ikke glemme LSK-spiller Aleksander Melgalvis, som skapte stor debatt etter at Lillestrøm sikret cupgull i 2017.

Stemningen var høy på Lillestrøms bankett etter kampen, og ble enda høyere da Aleksander Melgalvis Andreassen strippet under seiersfesten, og avsluttet med å holde kongepokalen foran sine edlere deler.

Seinere fikk han kritikk av NFF for stuntet:

- Å vinne et cupgull er stort, og selvfølgelig skal det feires. Men det er fullt mulig å få til uten at man viser kongepokalen og det den representerer så lite respekt. Det var helt sikkert ikke Melgalvis sin intensjon, men dette blir uansett feil. Det tror vi både Melgalvis og Lillestrøm er enige i, sa NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik til TV 2.

Året før Melgalvis stund la daværende Christan Gytkjær ut et liknende bilde da Rosenborg vant ligagull. Det ble parodiert av Avaldsnes-spiller Ingrid Ryland, da laget vant cupfinalen i november samme år.

FEIRER: Aleksander Melgalvis. Foto: NTB Scanpix
FEIRER: Aleksander Melgalvis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ny storkamp

Etter seieren mot rivalen Igor Gorgonzola Novara har Imoco Volley muligheten til å ta storeslem seinere i måneden. Da møtes de to lagene igjen i den europeiske Champions League-finalen i Berlin.

Da får vi også se om nakenstuntet blir en ny tradisjon …