Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Feiret historisk gull på tverrliggeren

Elleville scener etter Egypts triumf i Afrikamesterskapet.

(Dagbladet.no) Kamerun - Egypt 0-1. Det så lenge ut til at det skulle gå mot ekstraomganger i finalen i afrikamesterskapet, men kvarteret før slutt klønet kamerunerne det til for seg selv.

Kaptein Rigobert Song rotet bort ballen på egen banehavldel og den feilen utnyttet Mohamed Zidan - som scoret to ganger da Egypt slo Kamerun 4-2 i gruppespillet. Han rappet ballen og sendte den på tvers til Mohamed Abouterika som bredsidet ballen i mål fra 16-metersstreken.

Egypterne satte ny mesterskapsrekord med finaletriumfen. Dette er deres sjette tittel - og de kopierte bedriften fra 2006.

Feiret på tverrliggeren

- Vi er Afrikas mestere nå og vi håper å være det også etter finalen, sa trener Hassan Shehata før kampen.

Da dommeren blåste av kampen gikk spillerne bananas på banen i Accra.

De kastet skjortene, danser rundt på gresset og noen av finaleheltene klatret opp på den ene tverrliggeren hvor de feiret gullet. På motsatt side av banen satt gråtende Kamerun-spillere med ansiktene gjemt i håndflatene.- Dette er noe av det største jeg har vært med på. Nå må vi fortsette i samme spor i VM-kvalifiseringen, sier matchvinner Abouterika til Eurosport.

Bikey på tribunen

GULLGUTTER: Esam al Hadary og Mohamed Zidan klatret opp på tverrliggeren etter at Egypt hadde klatret til topps i Afrikamesterskapet igjen. Foto: AFP
GULLGUTTER: Esam al Hadary og Mohamed Zidan klatret opp på tverrliggeren etter at Egypt hadde klatret til topps i Afrikamesterskapet igjen. Foto: AFP Vis mer

Kamerun måtte klare seg uten Reading-spiller Andre Bikey. Han ble utestengt i to kamper etter at han dyttet en båremann i bakken på overtid i semifinalen. Offeret Samuel Ashia mener den straffen er altfor mild. Han forteller også at han ikke har fått noen unskyldning fra Bikey.

Han falt rett i bakken og gjorde ingen motstand under angrepet.

- Folk har reagert på at jeg ikke gjorde noe tilbake, men jeg unnlot å reagere på grunn av jobben min. Bikey er dessuten større enn meg og han hadde lett banket meg om han hadde gått inn for det. Men jeg var der for å gjøre en jobb - ikke for å slåss, sier Ashia.

KLARTE DET IGJEN: De egyptiske fotballgutta vant på hjemmebane for to år siden og stakk av med pokalen i år også.
SJETTE SEIER: Lagkaptein Ahmed Hassan fikk æren av å løfte pokalen etter Egypts sjette triumf i Afrikamesterskapet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media