Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Feiret kongelig

Fyrverkeriet lyste opp polarhimmelen da Tromsø slo Sogndal. Sjelden har en fjerdeplass blitt feiret så grundig.

TROMSØ (Dagbladet): Nå venter Brøndby med flere i Royal League. Og Per Mathias Høgmo forlenger kontrakten med TIL. Det er søt musikk i ørene på alle nordnorske fotballhjerter. Den dårlige nyheten for TIL-hengerne er at Høgmo bare blir i Tromsø frem til nyttår.

-  Jeg har kontrakt med klubben til 15. november. Men nå regner jeg med å lede laget i de første Royal League-kampene. Det betyr at jeg blir i Tromsø ut året, sier Høgmo.

Ugjenkallelig

Men beslutningen om å bryte kontrakten etter et år og reise hjem til familien i Moss er ugjenkallelig. Så skal han finne seg en ny jobb. Hvilken jobb det blir er ennå ikke bestemt, sier han.

-  Nå skal jeg hjelpe klubben med å finne ny trener, såfremt TIL ønsker min hjelp i dette arbeidet, sier han.

Dessuten har han følgende soleklare råd til TIL-lederne:

-  TIL har tjent 35 millioner på spillersalg i år. TIL må bruke noen av disse midlene til å forsterke laget med tre klassespillere som kan gå rett inn på første-11'eren, sier Høgmo.

Nødskrik

TIL reddet plassen med et nødskrik i fjor. I år er ble de den store overraskelsen i Tippeligaen, med det same mannskapet som i fjor. Det sier alt om arbeidet Høgmo og Otto Ulseth har lagt ned på Alfheim. Vårsesongen var strålende, men så ble både Peter Kovacs og Morten Gamst Pedersen solgt. Uten Gamst'n to TIL bare tatt åtte poeng på de åtte siste kampene.

-  Det er ingen tvil om at vi ville tatt flere poeng med ham på laget. Men vi kunne ikke si nei til en så stor sum, og Morten ville selv gå til Blackburn, sier Høgmo.

-  Vi solgte gullet

Assistent-trener Otto Ulseth går enda lenger. Han mener TIL «solgte» seriegullet.

-  Jeg er helt sikker på at TIL ville blitt seriemester med Gamst Pedersen på laget, sier Ulseth.

TIL vant bikkjeslagsmålet om Royal League-spill. Hvor mye penger det gir i klubbkassa, gjenstår ennå å se. Hvor attraktivt fotball er i Tromsø i desember, er også et åpent spørsmål. I går ble det vitset med at de eneste som vil tjene penger, er den lokale strømleverandøren som skal holde Alfheim-matta snøfri.

-  Uansett er Royal League og 4. plassen en stor triumf for TIL, med det utgangspunktet vi hadde, sier Høgmo. Og får støtte fra Ole Martin Årst, tomålsscorer i går.

-  Hvem hadde trodd dette før sesongen? Vi var nederlagsdømte. Vi skal være fornøyde. Etter det som har skjedd denne sesongen hadde det vært en nedtur om vi ikke hadde maktet å kvalifisere oss for Royal League.

JUBEL I NORD: Ole Martin Årst og Hans Åge Yndestad jubler etter 2-1. I går gråt ingen over medaljen som glapp. Tvert imot var Gutan stolte over å ha sikret en plass i Royal League.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media