Feiret mål med å «skyte» mot keeper - da brøt helvete løs

- Sånt gjør man bare ikke, sier svensk NHL-stjerne.

(Dagbladet): Kreativ målfeiring lenge har vært en stor del av mange av de store verdensidrettene, men i ishockey og NHL er det tydeligvis grenser man ikke skal trå over.

New York Rangers-spiller Artim Anisimov fant fram til den grensa mot Tampa Bay Lightning i går kveld.

Anisimov hadde akkurat gitt Rangers ledelsen 2-1 hjemme i Madison Square Garden, da han satte seg ned på kne og rettet kølla som et gevær mot Tampa-keeper Mathieu Garon, og «trakk av».

Da brøt helvete løs.

Ikke pent
Vincent Lecavalier prøvde å kaste seg over russeren, Steven Samkos jaget etter, og Steve Downie kom skøytende ut av boksen. Kort etter var et flere minutter langt nesten-slagsmål i gang på isen.

- Det er klart vi ble opprørt. Vi er frustrerte etter et baklengsmål, og så retter han kølla mot målvakta vår på den måten, det er ikke pent, forklarer Tampa-svenske Victor Hedman til Aftonbladet.

- Sånt gjør man bare ikke, vi skal ikke ha sånt i hockeyen, sier Hedman.

Ba om unnskyldning
Flere spillere fikk utvisninger etter opptrinnet.

DÅRLIG STEMNING: Tampa Bay Lightnings Steve Downie blir holdt unna Anisimov mens flere spillere blander seg inn i tumultene.Foto: SCANPIX/Chris Trotman/Getty Images/AFP
DÅRLIG STEMNING: Tampa Bay Lightnings Steve Downie blir holdt unna Anisimov mens flere spillere blander seg inn i tumultene.Foto: SCANPIX/Chris Trotman/Getty Images/AFP Vis mer

Rangers-trener John Tortorella skjønner godt at Tampa Bay-spillerne reagerte.

- Det var uakseptabelt, og jeg har full forståelse for Tampas reaksjon. Men jeg er ikke sikker på at Artem egentlig skjønte hva han gjorde. Vi har idioter i denne ligaen, men han er ikke en av dem og har bedt sine lagkamerater om unnskyldning, sier Tortorella.

Tampa Bay Lightning lo uansett best til slutt, da de vant kampen på straffer etter fem tap på rad.

I amerikansk fotball, NFL, er det forøvrig mot reglene med såkalt overdreven feiring.