Feiret med familien

Søndag kveld løftet Erling Braut Haaland Premier League-trofeet, og feiret med hele familien.

FEIRET MED FAMILIEN: Haaland feiret med bror Astor, søster Gabrielle, far Alfie, Isabel Haugseng Johansen og Ivar Eggja. Haalands to halvsøstre var også til stede. FOTO: Carl Recine / Reuters / NTB

FEIRET MED FAMILIEN: Haaland feiret med bror Astor, søster Gabrielle, far Alfie, Isabel Haugseng Johansen og Ivar Eggja. Haalands to halvsøstre var også til stede. FOTO: Carl Recine / Reuters / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER / OSLO (Dagbladet) Det var vanvittige scener som utspilte seg en halvtime etter troféutdelingen.

Etter at Alfie Haaland hadde snakket vel og lenge med Jan Åge Fjørtoft i Viaplay, kom sønnen løpende bort for å hente faren. Erling hadde selv gitt et lengre intervju rett etter kampen og troféseremonien.

- Nå har dere fått nok. Nå skal han bort for å ta bilde av Premier League-trofeet sammen med meg. Dette skal han huske til han ligger i graven, ler Haaland, og minner om at faren aldri fikk noe Premier League-trofé.

- Fantastiske bilder. Han ønsker å dele det med sin familie, kommenterte Viaplays Jan Åge Fjørtoft.

Lenger borte på banen poserte så Haaland med hele sin familie, med det norske flagget og Premier League-trofeet i hendene, blant annet sammen med småsøsknene som var maskoter for dagen.

Til stede var også bror og søster Astor og Gabrielle, Alfies kone Anita Haaland Strømsvold og deres to døtre, og Isabel Haugseng Johansen (19). Familievenn og forretningspartner Ivar Eggja var også med på bildene.

Johansen blir av britisk presse og norske Se og Hør omtalt som Haalands kjæreste. Forholdet er ikke bekreftet av partene.

- Helt fantastisk

City-spillerne hilste på hele støtteapparatet før de gjorde seg klare til å motta vinnermedaljene og løfte den berømte pokalen.

En etter en ble spillerne ropt opp til podiet.

Fotballtrener Eirik Kjønø var lite imponert over det han så etter Manchester City-kampen. Video: Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Haaland fikk ikke overraskende enorm jubel fra de frammøtte, som ropte «Haaland! Haaland! Haaland!» da han fikk medaljen rundt halsen.

- Toppscoreren selv. Slått alle rekorder i sin første sesong. 36 mål i Premier League. 52 totalt. Taket løfter seg nå, sier Toft når Haaland introduseres.

- Det er helt fantastisk. Det er helt surrealistisk å gjøre det med fansen her. Å se de glad ansiktene på stadion er utrolig. Jeg har med familien og alle jeg kjenner. Jeg har gledet meg til denne dagen og endelig kom den, sier hovedpersonen selv til Viaplay.

Treble-muligheter

Troféskapet kan ikke låses ennå for City. De har nemlig fortsatt muligheten til å vinne FA Cupen og Champions League.

- Vi har to finaler igjen, og vi kan vinne «The treble». Det har jeg lyst til. Det blir full feiring i dag, men allerede i morgen begynner fokuset på FA Cupen, fortsetter han.

LØFTET TROFEET: Erling Braut Haaland. FOTO: Oli Scarff / AFP / NTB
LØFTET TROFEET: Erling Braut Haaland. FOTO: Oli Scarff / AFP / NTB Vis mer

Stolt pappa

På tribunen sto en stolt pappa Alfie Haaland og filmet med mobiltelefonen. Etterpå vekslet Haaland noen ord med manager Pep Guardiola.

- Det er faktisk litt rørende. Det er utrolig kjekt å se, sier Alfie Haaland til Viaplay mens sønnen løftet trofeet.

- Tror du dere tok riktig valg med City?

- Absolutt. Det har fungert bra, og det har vært et fantastisk førsteår i Manchester, svarer pappa Haaland.

- Me and my baby

Erling Braut Haaland delte et nytt bilde og en leken ny tekst på Twitter i kveld.

- Me and my baby, skriver han som tekst til bildet der han poserer med den store Premier League-pokalen.

Han har ytterligere to anledninger til å løfte en stor pokal de neste ukene, nå som FA-cupfinalen og Champions League-finalen snart kommer opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer