Feiret med jentene sine

Endelig begynner Fredrikstad-gutta å forstå Drillos spillestil. Dagfinn Enerly sier det har tatt tid.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): -  Egil har sin egen måte å tenke på. Nå begynner vi å skjønne ham, sier Dagfinn Enerly etter 2- 1-seieren over Viking.

Den tidligere Rosenborg-spilleren innrømmer at det overraskende trenerskiftet i fjor høst har bydd på utfordringer.

-  Det har tatt litt tid, som det alltid vil gjøre med en ny trener. Og en del av det han står for, har vært nytt for oss, sier Enerly.

Som hadde god støtte fra tvillingdøtrene og kona under kampen. Alle fire forlot imidlertid stadion hurtig, fordi Mia Christine var småforkjøla. Feiringen tok de hjemme i stua.

Drillet leddene

Drillo bekrefter at han har måttet ta tak i deler av Fredrikstads defensive spill. Treneren mener dette var utslagsgivende for 2- 1-seieren i går:

-  Vi ser mot Viking at vi er blitt tryggere defensivt, sier han.

Han tror noe av grunnen er drilling av forsvars- og midtbaneleddet.

 PÅ HJEMMEBANE:  Tvillingsøstrene Mia Christine (t.v.) og Amanda (1,5 år gamle) stilte i nye Fredrikstad-drakter til hjemmepremieren. Sammen med mamma Mona kunne de se pappa Dagfinns pasningsfot gi FFK årets første seier. Foto: John T. Pedersen
PÅ HJEMMEBANE: Tvillingsøstrene Mia Christine (t.v.) og Amanda (1,5 år gamle) stilte i nye Fredrikstad-drakter til hjemmepremieren. Sammen med mamma Mona kunne de se pappa Dagfinns pasningsfot gi FFK årets første seier. Foto: John T. Pedersen Vis mer

-  Vi er blitt tryggere bakover nå, spesielt i avstanden mellom leddene. Dessuten slipper vi ikke inn mål i hytt og vær. Vi virker vanskeligere å score på nå enn i vinter og fjor. Men offensivt er vi veldig variable fortsatt, sier Drillo.

-  Jobben min

Det var U21-landslagsspiller Øyvind Hoås som scoret sesongens første mål på Fredrikstad stadion.

-  Jeg klarte å komme meg fri fra oppasseren, det var vel Brede Hangeland. Og innlegget fra Dagfinn var jo perfekt, sier den lange kantspilleren.

Corneren var en Enerly spesial: Innoverskrudd og hard.

-  Det skal jo slås inn der. Det er jobben min når vi har dødball i innleggsposisjon.

Hvis det er sant, var det et brudd på jobbetingelsene da han slo igjennom Simen Brenne før 2- 0. Det var nemlig også et frispark i god innleggsposisjon.

-  Jeg så Simen løp i luka, og da var det bare å spille ham fri kjapt. Såpass frie tøyler har vi.

Kovacs skapte kaos

I første serierunde ble det skikkelig fart på Viking da de puttet inn Peter Kovacs som en tredje spiss. I går holdt det samme trekket på å gi poeng igjen. Sammen med friske Robert Mumba Mambo sørget den storvokste ungareren for at siddisene fikk langt flere strenger å spille på i sluttminuttene.

-  Vi hadde trøbbel med dem etter reduseringa. Og det var alt i alt ingen stor kamp vi leverte, sier Egil Olsen, og det er navnebror i Viking-angrepet enig i:

-  De var slett ikke noe godt lag, og vi burde hatt med oss ett poeng herfra. Men det andre målet deres ødela, sier Egil Østenstad.

Tunnel

Med sine to målgivende pasninger, i tillegg til en rekke andre sjanseskapende innlegg, er Dagfinn Enerly en av dem som vil bli husket fra oppgjøret mot Viking. Men 31-åringen måtte droppe storfeiringa i går. Dattera Mia Christine var småforkjøla til stede på stadion med mamma Mona og tvillingsøster Amanda, og hjemme ventet varme dyner for familien Enerly.

-  Blir vel en iskald cola på sengekanten, tenker jeg.

-  Vi kaller deg banens beste?

-  Jaså? Det var hyggelig. Syntes det gikk greit sjøl også: To målgivende og en tunnel er bestandig greit å ha med seg ...

EGIL ØSTENSTAD mener Fredrikstad tok seg altfor god tid på dødballene sine i andre omgang. -  De brukte jo tre minutter hver gang de skulle sette i gang spillet igjen, sier Viking-spissen. Og den han slakter mest, er Dagfinn Enerly: -  Han skulle fikse seg på håret for hvert frispark han tok. Var vel noen damer på tribunen han skulle imponere.

STOR STEMNING: Fredrikstads entusiastiske publikum satte pris på seieren.
TRENERTRAPPA: Drillo, Knut Torbjørn Eggen og Per Egil Ahlsen følger nøye med.